Fyra Örebrotjejer med i bruttotruppen till EM-kvalet

By on 9 november, 2018
Foto: Daniel Lubner från damlandslagets seger i CEV Silver Euro League.

Örebro Volley spelarna Josephine Tegenfalk, Sofie Sjöberg, Linda Andersson och Diana Lundvall ses åter i landslagets bruttotrupp när EM-kvalet fortsätter i vinter.

Fyra matcher har spelats i EM-kvalet där Sverige mycket överraskande vann mot topp tio laget i Europa Tjeckien på bortaplan, men tyvärr inte lyckades besegra Estland och Finland, men chansen finns fortfarande till avancemang till EM 2019. Om Finland vinner sina två avslutande matcher och Sverige besegrar Estland på bortaplan den 5 januari och sedan besegrar Tjeckien igen på hemmaplan den 9 januari i Eriksdalshallen i Stockholm så är Sverige klara för EM. 

– Jättekul att vi har fyra av våra tjejer i svenska landslagstruppen. Det visar att vi har en stark trupp i år och från klubbens sida är vi oerhört positiva till det utökade landslagsprogrammet och att våra tjejer får mer och mer internationell rutin. På sikt vill även vi som klubb ut mer i det internationella sammanhanget, säger ordförande Olle Anfelt i en kommentar.  

Alla fyra tjejerna är rörande överens om att landslaget är otroligt roligt att spela i och att det är en stor ära att representera sitt land. De är också överens om att det är en knivskapar konkurrens på alla positionerna som det kanske inte alltid har varit och det är något som de inser och vet att det kommer att bli tufft att ta en plats i den slutgiltiga 14 mannatruppen till EM-kvalet.  

Jag tycker att säsongen börjat bra sett på min egna prestation och det ska därför bli kul att se om det räcker för att ta en plats i den slutgiltiga truppen. Det är väldigt många duktiga spelare med så vi får se hur långt det räcker. Men oavsett är jag otroligt glad för uttagningen, säger Linda Andersson

Det känns stort att vara en del av bruttotruppen som består av många duktiga spelare. Just på min position har vi tre Europa proffs, en på collage samt fyra spelar från elitserien – det är tuff konkurrens för en plats i 14 mannatruppen men jag hoppas på det bästa och att allt slit på träningarna, i gymmet och i vardagen ger resultat. Ännu roligare är att vi är hela 4st örebroare i truppen. Alla håller en hög nivå och jag hoppas såklart att mina lagkamrater även dem kommer med i sluttruppen. EM-kvalet ska bli väldigt spännande med två tuffa och avgörande matcher att spela. Med tanke på att drömmen om att gå till EM fortfarande är i liv så lägger man mycket energi och fokus redan nu på matcherna, det ger en extra motivation i novembermörkret. Att dessutom kvala med det unga och energifylld lag som vi har ska bli extremt roligt, säger Diana Lundvall

Det är såklart superkul som alltid när det kommer till landslagsverksamhet. Det är en chans att förbättra sin personliga prestation då nivån på volleybollen höjs. Att vara uttagen till bruttotruppen och att ha möjligheten att potentiellt få spela i blågult är det största och mest ärofyllda uppdraget man kan få som idrottare. Att dessutom få dela detta med 3 lagkamrater är otroligt kul. Alla 3 är fantastiska volleybollspelare, ser verkligen fram emot att slåss om en plats i truppen till EM-kvalet, säger Sofie Sjöberg

– Jätteroligt och spännande att bli uttagen till blågult igen! Extra roligt att vi är fyra st från Örebro volley! Vi gjorde en fantastiskt resa i somras och nu fortsätter vi på det spåret med två EM-kvalmatcher kvar. Det kommer bli en kamp minsann, men vi har alla jobbat hårt och slitit för detta så jag tror det kommer gå an, säger Josephine Tegenfalk.

Landslagssamlingen i december/januari
Landslagssamlingen pågår 27 december – 10 januari och består huvudsakligen av två EM-kvalmatcher, en i Estland och en i Sverige, samt ett inledande läger för SOK-tester och tillhörande träningsmatcher mot Danmark.

Det preliminära programmet ser ut som följer:

  • 27 december – Samling
  • 29 december – Träningsmatch DEN-SWE
  • 30 december – Träningsmatch SWE-DEN
  • 2 januari – Återsamling
  • 5 januari – EM-kvalmatch EST-SWE
  • 9 januari – EM-kvalmatch SWE-CZE

Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login