Galopp | Dennis Persson vill vinna Svenskt Grand National igen

By on 9 juni, 2016

På lördag är det galopptävlingar på Österängen vid Strömsholms slott. Dagens höjdpunkt är Svenskt Grand National, Skandinaviens största och mest krävande hinderlopp, där hästarna ska passera 16 utmanande hinder av varierande slag.

Det magnifika vandringspriset har varit i tyskt förvar de fem senaste åren. Senaste gången det blev svensk seger var 2010, då Lights Out från tränaren Dennis Perssons stall i Strömsholm var först över mållinjen. I år hoppas Dennis Persson kunna sätta stopp för den tyska dominansen.

Strömsholmstränaren har en stark line-up med hästarna Rockinger, Moderator och Moss Cloud.

Rockinger är i perfekt form. Han har startat i Tyskland två gånger under hösten och våren för att få den rutin han behöver här. Moderator är köpt från Tjeckien för att hans profil passar Grand National. Han är också i perfekt slag. Moss Cloud har rutin sedan förra året, han har en riktigt bra jockey, och jag är nöjd med hans sista snabbjobb, säger Dennis Persson.

Huruvida de kan hävda sig mot de internationella utmanarna, återstår att se. Åtta hästar från fyra länder kommer till start. Det blir det starkaste startfältet i loppet på många år – kanske någonsin.

Den svåraste motståndaren kommer från just Tyskland. Kazzio vann i höstas en av världens tuffaste steeplechaselöpningar i Italien och kommer sannolikt att få bära favoritskapet.

Norska Omoto Sando är en annan stark kandidat till segern. Han har vunnit häcklöpningen Svenskt Champion Hurdle på Strömsholm fyra gånger och gör nu ett sensationellt disciplinbyte till steeplechase och Svenskt Grand National.

Jag känner mig inte slagen på förhand. Men vi slår från underläge, konstaterar Dennis Persson.

Han betonar hur viktigt Svenskt Grand National är för honom.

En seger betyder allt. Det är loppet man alltid vill vinna. Det är det vi laddar för hela året. På söndag kommer vi börja ladda för nästa år. Jag vet hur mycket arbete det ligger bakom en seger, och det är den utmaningen som sporrar mig.

Startlista i det 46. Svenskt Grand National, lördag 11 juni ca kl 15.40 på Strömsholm
(Häst – ryttare)
1. Omoto Sando – Henrik Engblom
2. Moss Cloud – Mark Quinlan
3. Moderator – Josef Bartos
4. Rockinger – Niklas Lovén
5. Al Bustan – Lukas Sloup
6. Neverland – Kim Stern
7. Kazzio – Cevin Chan
8. Monfalcone – Christopher Roberts

You must be logged in to post a comment Login