Gratis föreläsning om rasism på Sjöängen

By on 7 oktober, 2022
Daniel Poohl är sedan många år vd och ansvarig utgivare för tidskriften Expo.
Bild: Askersunds kommun

Onsdagen den 12 oktober gästas Stora salongen på Sjöängen i Askersund av journalisten och debattören Daniel Poohl, som håller en föreläsning om rasism som är gratis och öppen för alla intresserade.

Daniel Poohl är sedan många år vd och ansvarig utgivare för tidskriften Expo, vars huvudsyfte är att bevaka frågor som rasism och högerextremism.

– Jag hoppas att de som kommer på föreläsningen går därifrån med en lite större kunskap om hur högerextrema och rasistiska grupperingar fungerar och på vilket sätt de utgör hot mot vår demokrati och att man får lite verktyg som gör att man stärks i sina argument, säger Daniel Poohl.

Daniel Poohl har tidigare varit i Askersund och föreläst, då för personal inom barn- och utbildningsförvaltningen.

– Vi är en arbetsgrupp som arrangerat föreläsningar som riktar sig till tonårsföräldrar tidigare, bland annat inom områden som alkohol och droger, men efter Daniels förra besök här i Askersund tyckte vi att det här är något som fler borde få möjlighet att ta del av, säger Ann Magnusson, enhetschef Barn och familj i Askersunds kommun.

Föreläsningen pågår klockan 18.30-20.30. Den är gratis och arrangeras av Askersunds kommun tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

Askersund
Örebronyheter

Källa Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login