Grattis säger Kumla kommun

By on 9 november, 2022
Bilder från Kumla kommun

Grattis säger Kumla kommun till årets ungdomsledarstipendiater Lukas Lindvall, Erika Hindorf Henriksson och Eric Marcusson!
 
Kumla kommun delar årligen ut ungdomsledarstipendium till ledare som engagerar sig ideellt för ungdomars föreningsaktiviteter i sin kommun.

I år tilldelas Lukas Lindvall Ungdomsledarstipendium för ledare under 25 år och Erika Hindorf Henriksson samt Eric Marcusson Ungdomsledarstipendium för ledare över 25 år. Samtliga stipendiater tilldelas 4 000 kronor vardera och är även inbjudna till kommunfullmäktiges middag i december. Stort grattis!

Årets stipendiater

 

Lukas Lindvall, Stene IF

Motivering

”Med sitt engagemang i vår förening trots sin ringa ålder 15år, sena vardagskvällar och tidiga helg förmiddagar, förtjänar Lukas att uppmärksammas. Just nu agerar Lukas materialare och lite allt i allo runt omkring laget men vill på sikt blir fotbolls tränare. Han har under året gått tränarutbildning C hos svenska fotbollsförbundet och stipendiet hade kunnat hjälpa Lukas ytterligare några steg mot sin dröm. Lukas har varit aktiv i föreningen i ca:2år, sedan 13års ålder och pondusen och förmågan att ta plats i ett omklädningsrum åldern till trots är unik och något vi vill lyfta fram.”

….

Erika Hindorf Henriksson, Badmintonklubben Carlton

Motivering

”Erika har egen erfarenhet som ungdomsspelare. Hon kom tillbaka till klubben 2014 och har sedan dess gått ledarutbildningar i Badmintonförbundets regi. Sedan 2014 sitter hon i vår styrelse, just nu som sekreterare, dessutom är hon ungdomstränare för vår utvecklingsgrupp /seniorgrupp 1 gång i veckan. Erika är en stor tillgång för klubben och våra spelare, både unga och äldre. Hon bidrar med sina kunskaper som fysioterapeut och kompletterar badmintonträningarna med styrketräning. Hon är en klippa och förtjänar en utmärkelse för sitt engagemang för badmintonsporten och Badmintonklubben Carlton.”

….

Eric Marcusson, Kumla scoutkår

Motivering

”Kumla scoutkår ansöker härmed om 2022 års ungdomsledarstipendium för vår medlem och ledare Eric Marcusson. Eric är sedan han började hos oss i Kumla scoutkår, en av våra mest drivande och inspirerande ledare och har snart avverkat sitt sjätte år som aktiv ledare. Eric har sedan starten varit aktiv ledare för både spårarscouter (8-9 år), upptäckarscouter (10-11 år) och familjescouter (yngre än 8 år). Utöver det ställer Eric även upp som resurs när det behövs för våra äventyrarscouter (12-14 år) och sitter med i scoutkårens styrelse. Hösten 2022 ansvarar Eric för våra spårarscouter och han har med sitt smittande engagemang sett till att fler föräldrar både vågar och vill vara med och engagera sig i vår scoutkår. Flera har till och med vågat ta steget att bli med som ledare. Tack vare Erics engagemang har Kumla scoutkår lyckats fortsätta på den positiva trend som vår nuvarande ordförande, Nicklas Wilhelmsson och vår tyvärr allt för tidigt bortgångna scoutvän Ann-Sofie Boström, påbörjade för ca 15 år sedan. Eric har så klart även genomgått scouternas Trygga Möten-utbildning, vilken är obligatorisk för ledare som kommer i kontakt med våra scoutbarn och som ska säkerställa att våra scouter får uppleva en trygg och säker scouting. Utöver det har Eric gått ledarutbildningen Leda scouting vilket, trots att Eric har scoutbakgrund från barn och ungdomsåren, är en nyttig uppdatering för dig som ledare i vad scouting innebär på 2020-talet.

Vi i Kumla scoutkår skulle vara oerhört tacksamma och stolta om våra ledares engagemang för föreningslivet i Kumla detta år premierades och belystes med Kumla kommuns ungdomsledarstipendium. Det är en utmärkelse som inte bara kommer belysa den insats vår ledare Eric utför, utan även glädja och stärka hela vår scoutkår.”

….

Nöje | Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login