Grillska Örebro är bäst i Sverige på e-sporten CS:GO

By on 12 juni, 2022
Laget som vann bestod av följande spelare: Oskar "farah" Pehrson, Linus "prone" Westerberg, Max "kronkzz" Gustafsson, Neo "roker" Sundén och Adam "free" Fintling.
Bild: Gymnasieligan

Under de senaste veckorna har Gymnasieligan VT22 pågått, Sveriges största skolturnering i e-sport, gymnasieskolor från hela Sverige har tävlat om att bli bästa e-sportskolan.

Det var över 100 skollag närvarande i kvalomgångarna, därifrån gick 16 skollag i tre olika spel vidare till finaltävlingen som spelades lördagen 28 maj och söndag 29 maj.

För första gången sedan pandemins start har man kunnat hålla Gymnasieligan på plats, denna gången på Grand kulturhus i Uppsala. Matcherna har dock ändå livesänts på webb-tv (twitch.tv/publiclirtv) med över 2000 unika tittare under eventet.

CS:GO var ett av spelen som kördes och där Grillska Örebro var representerade av två lag på plats, båda lagen tog sig ända fram till semifinal där det ena laget tog sig vidare till finalen som de även vann vinstsumman på 15 000 SEK! 

Detta är 7e upplagan av Gymnasieligan som arrangeras och Grillska Örebro har inte bara varit närvarande på finalerna tidigare, de har även vunnit de tre senaste gångerna. 

Laget som vann bestod av följande spelare:

  • Oskar ”farah” Pehrson
  • Linus ”prone” Westerberg
  • Max ”kronkzz” Gustafsson
  • Neo ”roker” Sundén
  • Adam ”free” Fintling

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Gymnasieligan

You must be logged in to post a comment Login