”Guldkorn från Duvemåla” till Ullergården

By on 2 april, 2024
Bild: Ullergården

Lördag 6 april kl 15:00 bjuder Ullersäters Bygdegårdsförening, med stöd av regionala satsningen Scenkonst utanför tätort in till sång- och berättarkonserten ”Guldkorn från Duvemåla” i Ullergården.

Guldkorn från Duvemåla är musikprogrammet som tar avstamp i 1800-talets bondesamhälle, där man genom texter och musik av såväl Björn & Benny som George Riedel och Allan Edwall lär känna de människor som slet i Stenriket. Samtidigt som man fann tröst och trygghet i både naturen och kärleken, i tron på Gud och i skrock.

Programmet framförs av Trio KaNoT, som består av musikalartisterna Jenny Norén och Tobias Kandenäs från Örebro. De ackompanjeras av pianisten Rasmus H Thomsen.

Jenny Norén är utbildad musikalartist och har frilansat i snart 20 år. För Örebropubliken är hon ett känt ansikte genom sin medverkan i Hjalmars revy, Eztrad Entertainment, och i flera uppsättningar på Lerbäcks Teater och Örebro Teater. Jenny är även en återkommande musikalartist på Wermland Opera samt Säffleoperan där hon senast sågs i musikalen Så som i himmelen.

Tobias Kandenäs är utbildad musikalartist och har haft huvudroller på flera musikalscener i södra Sverige. I Örebrotrakten har han setts på Lerbäcks teater, lett allsång och sjungit med Eztrad Entertainment samt regisserat musikalen Edens barn.

Rasmus H Thomsen är jazzpianist och ger även ger ut lugn, nyskriven pianomusik på musikstreamingtjänster med över 500.000 lyssnare varje månad. Han driver också jazzbandet SE-Quartet.

Föranmälan till 070-7236166 eller www.ullergarden.se.

Föreställningen ”Guldkorn från Duvemåla” ges senare i Bygdegården Sveaborg i Spannarboda (söndag 14 april kl 17:00) och Resta Bygdegård i Ramsberg (söndag 28 april kl 18:00).

….

Scenkonst utanför tätort är en regional satsning för professionell teater och scenkonst på små orter. Scenkonst utanför tätort ska stärka och utveckla de ideella krafter som verkar på landsbygden, få deras lokaler att bli aktiva kulturella mötesplatser.

Öka möjligheten att ta del av professionell scenkonst på mindre orter, få fler spelplatser och speltillfällen för professionella aktörer samt synliggöra hela Örebro län.

Region Örebro län driver Scenkonst utanför tätort och samverkar i vissa delar med Riksteatern Örebro län.

Kultur | Ullersäter
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login