Hasani gjorde Hat-trick när ÖSK krossade Värnamo

By on 2 augusti, 2013

Efter 2-0 förlusten mot Jönköping förra veckan var ÖSK tvungna att hitta tillbaka till det vinnande spåret. Man mötte hemmasvaga Värnamo och efter en ganska seg första halvlek gick ÖSK på knock i den andra.

Shpetim Hasani gjorde tre mål och låg även bakom ett. Han blev ÖSK:s stora matchvinnare ikväll. Men man ska även lyfta fram nyförvärvet Daniel Gustavsson som till skillnad från matchen mot Jönköping verkligen rykte upp sig idag. Han låg bakom två av Hasanis mål.

Slutresultatet blev 0-5 till ÖSK och nu satta man press på Falkenberg och GIF Sundsvall som måste vinna för att inte halka efter i tabellen.

Första halvlek
Det är en tempofattig inledning på matchen där bortalaget ÖSK ändå är det drivande laget. Värnamo har en strak defensiv som lyckas stoppa ÖSK:s målchanser. När hemmalaget går på kontring lyckas de skapa ett par farliga chanser.

Men mot slutet av halvleken höjer Örebro spelet och Värnamo har svårt att hänga med. I den 44:e matchminuten lyckas bortalaget etablera spel i straffområdet och tillslut kan Shpetim Hasani göra 0-1 till ÖSK. Det blir även halvtidsresultatet.

Andra halvlek
Örebros spelövertag fortsätter i den andra halvleken, det är bortalaget som styr matchen även om Värnamo försöker komma tillbaka. Men backen blir högre i den 57:e min när ÖSK:s nyförvärv Daniel Gustavsson drar på ett hårt skott som målvakten inte kan hålla. Kalle Holmberg är snabb på returen och sätter 0-2 till ÖSK.

I den 63:e min ökar bortalaget ÖSK på ledningen till 0-3 efter en tavla från Värnamos målvakt Björn Åkesson. Han går ut långt och nickar iväg bollen som hamnar hos Shpetim Hasani. Hasani skjuter ett långskott som dyker ner i målet.

Hasani var inte klar för kvällen, i den 79:e min höll han sig framme och nickade in ett inlägg och hans 3:e mål var ett faktum. I nästa spelsekvens satte inhopparen Boris Lumbana 0-5 till ÖSK, han hade bara varit på planen i en halv min. Örebro styrde och ställde genom hela matchen och vann rättvist.

Bild: Arkivbild Örebronyheter