Hemmahäst tar plats i Åby Stora Pris

By on 31 juli, 2019
Foto: Gerard Forni

Stall Robert Bergh tar plats i Åby Stora Pris den 10 augusti med hemmahästen Mindyourvalue W.F. som har en fantastisk karriär bakom sig hittills med många segrar. Flera av segrarna är tagna i Frankrike där han har vunnit på ett imponerande sätt många gånger, han ståtade ett tag med fem raka Vincennes vinster och det är inte många i historien som klarat av. Hela 36 gånger har han varit på pallen av sina 55 starter, 13 av dessa har sluttad med seger, i år har han vunnit tre gånger.

Jon w Pedersen-sportchef Åbytravet:
”Robert Bergh har många stjärnhästar i sitt stall och efter vinsten senast i Boden förra veckan då Mindyourvalue W.F vann från dödens och visade fin form på en bra tid valde jag att bjuda in honom till Åby Stora Pris. Han tål att göra mycket jobb själv och har han vaknat på rätt sida kan han vara långt fram i årets utgåva av Åby Stora Pris och som alla vet är Robert en mästare på att sätta sina hästar i kanonskicka till stora lopp!”

Robert Bergh-tränare och kusk:
”Mindyourvalue W.F. håller bra form och det blir nu spännande att möta eliten över distansen 3140a. Han fungerar nu betydligt bättre än tidigare år med tävlandet i Sverige. Jag ser fram mot denna starten.”

Fakta:
Mindyourvalue W.F.e. Hövding Lavec – Mind Your Manners
Rek: 10.3
Prissumma: 5 474 174 kr
57 st 13-12-11
Uppfödare: WF Förvaltning AB Boden
Ägare: Englund Christer & Markström Jacob
Hästskötare: Charlotte Andersson
Tränare: Robert Bergh

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login