Heroisk insats när ÖSK Dam besegrade topplag

By on 18 maj, 2024

Örebro SK FK tog emot Bollstanäs SK i den sjunde omgången av Elitettan 2024, Bollstanäs på en tredjeplats mot ÖSK i botten. Varmt med en stekhet sol gassande över planen, spelades matchen på Grönpeppar parkens IP i Örebro.

I den första halvleken var det gästerna som hade ett bra spelövertag, där de hade 15 avslut. Örebro fick mest koncentrera sig på försvar, där man hade två avslut.

Ett av de två avsluten gick i mål, i den 13 minuten gjorde Örebros Nora Törngren 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken var matchbilden ganska snarlik den i första, men i ett lugnare tempo. Det var fortsatt Bollstanäs som jagade i första hand en kvittering, med ett Örebro som fortsatt försvarade sig.

I den andra halvleken hade Bollstanäs tio avslut, medans Örebro hade två avslut. Sett till hela matchen hade Bollstanäs alltså hela 25 avslut och Örebro fyra avslut, hörnstatistiken var inte heller direkt uppmuntrande för hemmalaget. Bollstanäs hade slagit tio hörnor och Örebro en hörna.

Med det sagt och att Örebro lyckades hålla sin ledning tiden ut, så stod laget för en heroisk insats i vinsten mot ett topplag som Bollstanäs. Det var näbbar, klor och en hel del rensningar med ett fåtal uppstickare till anfall under matchen. Men det som gäller är tre sköna poäng in på kontot, och de fick Örebro med sig som i mina ögon var värda dem!

Det här var Örebros andra vinst i Elitettan 2024, tack vare vinsten tog laget ett stort kliv i tabellen. Nu har man lämnat botten och ligger på en tionde plats,

I den åttonde omgången möter Örebro SK FK Sunnanå SK, det gör man på Grönpepparparkens IP söndag 26 maj 2024.

Matchfakta Örebro SK FK vs Bollstanäs SK

• 13 minuten, Mål Örebro, 1-0 Nora Törngren.