Höstens trender hos Lagerhaus

By on 6 juli, 2023
Bild: Lagerhaus

Höstens trender hos Lagerhaus, från naturnära och lyxiga Elevated Earth till formstarka och lekfulla Shout Out.

Inredningskedjan Lagerhaus presenterar höstens kollektioner med två spännande trendspår – Elevated Earth och Shout Out. Dessa trender erbjuder kunderna en unik upplevelse av färg, material, hantverk samt prisvärd design. Trenderna skapar en röd tråd genom hela hösten och ett vackert samband mellan kollektionerna.

Trendspåret Elevated Earth är inspirerat av den materialnära och lyxiga sidan av naturen. Trenden utforskar hur färger framträder och hur olika material kan användas på bästa sätt för att skapa den perfekta formen. I denna trend hittar vi bland annat de vackra ljuslyktorna Flinta i nyanser av brunt och mörkgrönt, som är två lysande exempel på Elevated Earth.

En av höjdpunkterna är de handgjorda reaktiva glasyrerna som ger varje produkt en unik och vacker look. Skålarna och muggarna Poem samt det eleganta kakfatet God är exempel på produkter där dessa fascinerande glasyrer har använts. Produkterna ska inspirera till en stund för paus, avkoppling och långsamhet. Inom trenden Elevated Earth lyser fokus på glasyrens beteende i ugnen, de unika skillnaderna mellan olika objekt och det värdefulla i ojämnheter och avtryck som uppstår genom handarbete.

Höstkollektionernas trendfärger hämtar inspiration från designen på 60- och 70-talet, där brunt är en stor del som skapar en höstig och mysig atmosfär. Beige tar också plats och kombineras harmoniskt med nyanser av blått, rött och smutslila. I trendspåret har de usb-laddningsbara lamporna Glow fångat höstens färger och naturens inflytande genom sin unika design inspirerad av sten. Dessa lampor är både stilfulla och funktionella och kommer att lysa upp hemmet på ett sätt som är både trendigt och naturnära.

Förutom de naturnära materialen som finns i Elevated Earth så bjuder även typografin på en lyxig och härlig twist. För att skapa en inbjudande och lugnande atmosfär har höstens doftljus fångat kärnan av skogens lyx med sina välkomnande dofter. Doftljusen Boheme Story, Happy Hour och Forest Energy har alla naturtrogna dofter som är fint förpackade med den nya typografin.

För att spegla höstens vackra trendfärger hittar vi blanka ytor i guld och silver. Dessa lyxiga metalliska nyanser ger atmosfär av elegans och stil. En av höjdpunkterna är den guldiga lampan Kick Globe, som i sin gyllene glans blir en iögonfallande detalj i varje rum. Dessutom lanseras besticken Hammered, vars silverfärgade hamrade yta ger en modern och unik känsla till dukningen.

Trendspåret Shout Out tar inspiration från mitten av 2000-talet, då svällande former och design dök upp som ett resultat av de digitala teknikerna, som möjliggjorde ett mer flexibelt formspråk. Även under pandemin har denna lekfulla och glada trend blomstrat då de mjuka och organiska formerna ger människor en känsla av lugn och harmoni. Oregelbundenhet och naturliga former spelar en betydande roll i Shout Out-trenden, och i kombination med inredningsdetaljer inspirerade av skandinavisk formgivning, funktionalitet och randiga mönster kommer Shout Out definitivt att sätta ett leende på läpparna och fylla hemmet med glädje.

Shout Out-trenden hämtar även den inspiration från naturen, där svampen blir ett viktigt motiv i olika tolkningar. Svampen tar plats och är en lekfull inspiration i de olika inredningsdetaljerna. Den omtyckta lampan Stripe kommer tillbaka till hösten i den nya färgen smutslila. Dessutom finns mönstret Fun-gi tillgängligt på flera produkter, såsom anteckningsblock, muggar och krukor.

I kontrast till svampens lekfulla uttryck presenteras även en skandinavisk design som bygger på enkelhet, form och funktionalitet. Det skandinaviska formspråket utmärks av tidlöshet och klassisk design. Detta reflekteras i produkter som den älskade förvaringslådan Caddy samt plastboxen Lager, tillverkad i återvunnen plast. Dessa produkter kommer i höstens trendfärger och är en hyllning till den skandinaviska estetiken som erbjuder en minimalistisk lösning för organisering och förvaring.

Som en förlängning av den enkla skandinaviska estetiken har randen använts som en grund, enkel och i olika bredder. Randmönstret binder samman höstens kollektioner och ger dem en harmonisk känsla. Randens närvaro finns i olika produkter, såsom den praktiska lunchväskan Good Lunch, den mysiga kudden och filten View, samt te- och kaffeburkarna Rand.

Båda dessa trender, Elevated Earth och Shout Out, erbjuder unika och inspirerande produkter till hela hemmet. Med en stark koppling till naturen och det moderna formspråket strävar Lagerhaus efter att skapa värde genom att betona hantverk, kvalitet och prisvärd design.

Höstkollektionerna finns i butik och online veckorna 29, 33 och 38.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Lagerhaus

You must be logged in to post a comment Login