Höstens trender på Hemtex

By on 29 juni, 2024
Bild: Hemtex

Nedan har man samlat höstens trender på Hemtex, i år har man valt att kalla dem Natural escape, Urban paradise & Dreamy Château.

Natural escape

Den här vackra historien handlar om något de flesta av oss älskar, nämligen naturens vackra färgtoner!

Det är en särskilt tidlös trend med ro, naturligt ljus, hantverk, komfort och funktionalitet i fokus. Mönstermix är viktigt och där man vågar blanda olika mönster på allt från tapeter, kuddar, gardiner, lampor och mattor … Allt är tillåtet och man värdesätter en personlig touch i inredningen.

Man låter sig inspireras av de ljusa naturtonerna, runda former och de närmast kuraterade varianterna av vaser och dekorationsföremål. Naturliga material i både textilier och accessoarer. Textilierna har inslag av både jacquard, blocktryck och vissa blommönster. Strukturen i materialen är fortfarande viktig. Broderier är stort i denna stil!

Mjuka och vackra färger från naturen som off-white, sand, dova toner av grönt och mörkbrun som accent.

Urban Paradise

Man drömmer sig tillbaka i tiden och tar med sig elementer från mor- och farföräldrars hus, samtidigt som man vill ha en ny och tidsenlig version av stilen i sitt eget hem. Textilierna är mestadels enfärgade, men broderade kuddar och vackra tryck fungerar också bra i stilen. Stilen är selektiv, enkel och inte överdådig. Färgerna utöver off-white och natur är mjuk sand, karamell och dova blåtoner. Viss design har hämtat sin inspiration från de indiska blocktryckstraditionerna.

Accessoarerna är viktiga och framstår som skulpturer i inredningen, glaserad keramik eller färgat glas är snyggt både som vaser och fat. Alabaster och exklusiv marmor är också fortfarande aktuellt. Detta är en klassisk och tidlös trend som harmonierar lika fint i stugan som i det moderna hemmet.

Man skapar en vänlig, äkta och varm atmosfär med naturliga textilier i varma, goda nordiska färger, som kommer att vara år efter år.

Dreamy Château

Ett litet nostalgiskt tema som är poetiskt och välbalanserat, stilen är modern och konstnärlig och ger utrymme för en inredning med något gammalt och något nytt. Efter några nästan färglösa höstsäsonger upplevs stilen kanske lite vågad, med sin gammelrosa och vackra touch av bordeaux i centrum.

Men när det sätts samman på rätt sätt, kommer denna stil absolut att upplevas harmonisk och ge ”det lilla extra” till inredningen! Stilen blir feminin och personlig.

Accessoarerna är mestadels blanka i form av glas, men spännande former i stengods och keramik är också aktuella i denna stil. Flätade korgar i stilens färger är snygga accessoarer. Textilier som linne och bomull är viktiga, och det ska finnas en touch av handarbete för att öka värdet på produkterna även i temat Dreamy Château.

Dreamy Château kommer att finnas i utvalda butiker och online.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Hemtex

You must be logged in to post a comment Login