Höstterminens tredje filmstudio-film i Lindesberg

By on 22 september, 2022

Murina – officiell svensk trailer

Tisdag 27 september kl 19:00 presenterar Lindesbergs Filmstudio höstterminens tredje film – Murina – en film från Kroatien (1921) i regi av Antoneta Alamat Kusijanović.

En tonårsflicka bestämmer sig för att ersätta sin kontrollerande far med hans rika utländska vän under en weekendresa till Adriatiska havet.

….

Den kroatiska kusten med det azurblå adriatiska havet och vita sandstränder är ett paradis för många. Men tonåringen Julija ser det som ett fängelse hon vill fly från. Hennes tillvaro styrs i stort och smått av den despotiske fadern Ante som väntar sig lydnad och upprätthållandet av en lycklig fasad från såväl dottern som frun Nela.

När faderns gamle vän, den charmige miljonären Javier, kommer på besök blir han fokus för olika planer och önskningar från familjen. Ante vill inspirera honom att investera pengar i ett projekt som kommer göra kustägorna ännu mer åtråvärda för turister.

Nela återupptar den ungdomsflört de tidigare haft, och Julija ser i Javier en möjlig flyktväg från sin instängda tillvaro.

Spänningen stiger under den heta solen.

….

Filmhelg i Stockholm för alla medlemmar 

Den 15-16 oktober bjuder Sveriges Förenade Filmstudios (där Lindesbergs Filmstudio ingår) in till filmhel på Filmhuset i Stockholm. Den första på mer än två år och vad passar då bättre än att låta fokus gå lite extra mot det vi älskar: film! Det blir helt enkelt film om film med filmer från olika epoker som på något sätt hyllar filmmediet, biografen och filmskapare. I anmälningsavgiften ingår luncher, middag och fika. För mer information och anmälan senast 9 oktober

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login