I år firas valborg i Kumla stadspark

By on 31 mars, 2022
Arkivbild

I år får vi återigen se fram emot det traditionsenliga valborgsfirandet i Kumla stadspark. Under de två senaste åren har firandet skett digitalt, men i år är vi så tillbaka och firar in våren tillsammans i vår vackra park. 

Vi inleder firandet kl. 18.00 med barntivoli, ponnyridning, uppvisning med radiostyrda båtar och scouterna som erbjuder aktiviteter av olika slag. Kl. 20.00 börjar programmet på utomhusscenen vid Sjöparkens växthus, där det blir traditionsenlig hyllning till våren i form av tal och körsång och scouterna som tänder vårbrasan på flotten ute i Parksjön.

Skicka oss dina fina ord om våren

Som besökare får du också vara delaktig i programmet, inte bara genom att sjunga med i vårsångerna, utan även på andra sätt.

– Ja, nu vill vi ha hjälp med att hälsa våren välkommen till Kumla!, säger Johanna Uddling, turism- och evenemangsansvarig i Kumla kommun. Skriv en dikt eller hälsning till våren och skicka in till oss på Visit Kumla. Det bidrag vi väljer ut tar vi sedan med i programmet. Och blir det just din text arrangören väljer ut får du som författare gärna själv läsa upp den från scenen. Men se det inte som ett måste, utan som ett erbjudande, avslutar Johanna med ett leende.

Alla bidrag som kommer in kommer man att kunna ta del av i en liten vårutställning som visas på Kumla bibliotek under maj månad.

Skicka in din dikt eller text om våren senast den 20 april till e-post visit@kumla.se Det går också bra att lämna in ett kuvert, innehållande din text, på Servicecenter. Märk kuvertet med ”Visit Kumla” och glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter. 

Nöje | Örebro län
Örebronyheter

Källa: Kumla Kommun

You must be logged in to post a comment Login