IBF Örebro förlorade trots stark insats

By on 30 september, 2018

IBF Örebro tar emot IBF Falun i Idrottshuset i den fjärde omgången av Svenska Superligan, ett Falun som vann samtliga möten mot Örebro stort i fjol. Falun har inlett Svenska Superligan med en vinst och en förlust och har inte kommit igång riktigt, Örebro har på tre omgångar en vinst och två förluster.

Första perioden var bara 26 sekunder gammal när Örebro snappade upp bollen och i anfallet kunde Simon Jirebeck servera en fristående Suad Sofovic framför Faluns mål, Sofovic gjorde inga misstag och slog in 1-0. I den femte minuten åkte Örebro på en utvisning för låsning av klubba, det var Emil Ruud som fick sätta sig. Falun i power play, men Örebro kunde stå emot. I den nionde minuten kom Faluns kvittering till 1-1, målet kom efter en ganska intensiv forcering. Med tio minuter spelade var det oavgjort men Örebro var inte långt efter och skapade en hel del farliga chanser. I en tolfte minuten visade Falun klass när de gick fram till 2-1, det var Johan Samuelsson i bortalaget som rann igenom helt ostört. I den 15 minuten satte Falun full fart framåt, och det gick riktigt fort när de gick upp till en 3-1 ledning.

Perioden slutade 3-1 till Falun, matchen 3-1 till Falun

Andra periodens var nio minuter gången när det small för Örebro, det var Simon Jirebeck som gjorde 2-3. Med fem minuter kvar av perioden var Örebro med bra, det var fortsatt inget organiserat spel från något håll och det svängde ordentligt fram och tillbaka. I den 17 minuten fick Marcus Ekengren Örebro ett friläge men inget mål, Örebro hade bud på mer mål men resultatet stod sig tiden ut.

Perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen 3-2 till Falun

Tredje periodens andra minut var det dags för mål, Falun gick fram till 4-2. I den tredje minuten svarade Örebro, reducering till 3-4 genom Alexander Rinefalk. I den femte minuten drygade Falun ut ledningen till 5-3, målet kom genom skott från distans. I den sjunde minuten blev det utvisning Örebro, för många spelare på plan, Örebro klarade av box playet. I den 13 minuten fick Örebro frislag ca två meter från Faluns mål, hemmalaget gjorde en bra frislagsvariant men skottet gick rakt på målvakt. I den 16 minuten kom 6-3 till Falun, i det här läget var matchen mer eller mindre avgjord. I de sista minutrarna valde Örebro att ta ut målvakten för att kunna komma närmare, i den 19 minuten drygade Falun ut ledningen fram till 7-3. I den 20 minuten kom det en utvisning för Emil Lundmark i Örebro för obstruktion, Faluns power play gav utdelning. Med 3 sekunder kvar matchen slog gästerna in 8-3.

Perioden slutade 5-1, matchen 8-3 till Falun

Sammanfattat gjorde Örebro, trots resultatet en bra första period. Stök, bök och inte ordnat spel symboliserade den första delen där det växelvis var kontringar åt bägge håll. Hade Örebro haft bättre skärpa framför Faluns mål är chanser uppstod hade resultatet sett annorlunda ut. I den andra perioden var det andra takter från Örebros sida, det såg ut som om det var Falun som hade kontroll men det var Örebro som vann den med 1-0. Hemmalaget genomförde mittenperioden mycket och många farliga kontringar, det var omställningsspelet som gjorde att skapades en hel del framåt. Tredje perioden gick helt klar till Falun trots Örebros stabila insats i de två första, det var gästerna som höjde tempot en aning och fick till ett organiserat spel. Örebro föll tillbaka och skapade inte några direkta farliga chanser, trots ett gjort mål.

Det positiva är att Örebro gjorde en grymt mycket bättre insats mot Falun jämfört med tidigare möten, samma inställning och spel mot Dalen på torsdag så kan det bli riktigt bra. I den femte omgången möter Örebro IBK Dalen i Umeå på torsdag 4 oktober.