IKEA återkallar USB-laddare

By on 10 januari, 2024
Bild: IKEA

IKEA uppmanar alla kunder som äger ÅSKSTORM 40W USB laddare mörkgrå, artikelnummer 50461193, att sluta använda den och kontakta IKEA för full återbetalning.

Säkerhet är högsta prioritet för IKEA och därför återkallas ÅSKSTORM 40W USB-laddare, mörkgrå på grund av risk för ytliga brännskador och elektrisk stöt orsakad av slitage på strömkabeln.   

IKEA utvecklar sina produkter med hjälp av ett noggrant riskbedömnings- och testprogram, för att säkerställa att produkterna lever upp till alla tillämpliga lagar och standarder på de marknader där de säljs. Trots detta har vi fått kännedom om att strömkabeln på ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan skadas, eller gå sönder efter att ha lindats runt en laddare eller böjts fram och tillbaka efter en längre tids användning.

Den skadade kabeln kan leda till ytliga brännskador och elektriska stötar, därför återkallas ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå.  

ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan identifieras med hjälp av modellnumret ICPSW5-40-1 som finns på etiketten på USB-laddarens baksida. 

ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan returneras till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning. Inköpsbevis (kvitto) krävs inte.   

För mer information kontakta IKEA på 0775-700 500.  

IKEA ber om ursäkt för eventuella besvär som denna återkallelse kan medföra.

Örebro
Örebronyheter

Källa: IKEA

You must be logged in to post a comment Login