Ikväll börjar Schweiz-äventyret för Örebro HK

By on 14 augusti, 2013

Efter segern i säsongens första träningsmatch åkte det nyblivna SHL-laget Örebro HK till Schweiz  för att möta tre lag ur den schweiziska hockeyligan, Rapperswil, Davos och Ambrì-Piotta.

Den här utlandsresan är ett bra test för Örebro då den schweiziska hockeyligan NLA kan mäta sig med den svenska hockeyligan SHL. Av de tre lag Örebro ska möta är Davos det svåraste motståndet.

Rapperswil först ut
Davos i all ära men Örebro möter Rapperswil i första matchen. I laget återfinns bl.a svensken Niklas Persson som har meriter från spel i både svenska landslaget och ryska KHL. I målet står även NHL-meriterade målvakten David Aebischer.

Laget har de senaste åren haft problem men har lyckats hålla sig kvar i högsta ligan. Huvudtränare för laget är den svenska backlegenden Anders Eldebrink som bl.a spelade i Södertälje under många år i Elitserien.

Davos i nästa match
Davos tillhör ett av de klassiska lagen i Schweiz, den vann ligan 2011 och har tillhört toppen i serien. Det två senaste säsongerna har laget åkt ut i kvartsfinal. I laget spelar svensken Marcus Paulsson som gjorde flera säsonger i FBK och även vann SM-Guld med klubben 2009 och 2011.

Han är för närvarande skadad och kommer förmodligen inte medverka i träningsmatchen mot Örebro på torsdag. I laget återfinns även de finska spelarna Perttu Lindgren och Ville Koistinen.

Ambrì sist ut
I den tredje och sista matchen möter Örebro Ambrì-Piotta. Klubben har precis som Rapperswil haft svårt i NLA och fått spela kval för att hålla sig kvar serien. Men i laget finns ändå ett par spelare som har erfarenhet från NHL.

Richard Park har spelat i ett antal matcher i NHL och har bl.a representerat klubbarna New York Islanders, Minnesota Wild och Pittsburgh Penguins. I klubben återfinns även Jason Williams som vunnit Stanley Cup med Detroit Red Wings.

Matchtider och dagar
14/8 Kl 19.30: Rapperswil – Örebro
15/8 Kl 16.00: Davos – Örebro
17/8 Kl 18.00: Ambri – Örebro

Matcher kommer sändas över Örebro Hockeys hemsida men ni kan även se dem på O’Learys i Örebro.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login