Indianerna vann över Piraterna

Av på 10 augusti, 2021
Arkivbild

Kumla Indianerna Speedway åkte under tisdagen till Motala för att ta sig an Piraterna i den 12 omgången av Elitserien i Speedway.

Ett rival möte som betydde mycket för inte minst gästande Indianerna som ville hänga med i kampen om topp sex. Samtidigt som det är ett Piraterna som suktade efter sin första seger för säsongen 2021. Två lag som jagar varsin viktig seger helt enkelt.

Indianerna som för en gångs skull kunde ställa upp med bästa lag för första gången denna säsong tog tidigt ledningen genom en 5-1 i andra heatet oh följde upp det med ytterligare en 5-1 i fem heatet. Det dröjde ända fram till sjunde heatet innan Piraterna fick en heat seger och då lyckades man även ta första 5-1 för Piraterna, ställning efter sju heat var 24-18 till Indianerna. Men Indianerna svarade snabbt med en 5-1 i det åttonde heatet. Efter sin första heat seger vaknade Piraterna till och jämnade ut siffrorna något men Indianerna var fortfarande det bättre laget och kunde i det 14 heatet säkra segern med ytterligare en 5-1. Piraterna kunde dock hyfsa till siffrorna med en 5-1 i det 15 heatet men Indianerna vann med 47-43.

Det var trevligt att få se ett Indianerna som det var tänkt och syd att vi fick vänta till den 12 omgången för att se det, jag tycker dock att man borde kunnat prestera bättre mot tabelljumbon som fortfarande väntar på en vinst, Samtidigt är det bra att så många i laget tar poäng. I och med segern och extrapoängen lever dock hoppet om att kunna hamna på topp sex. Nu hoppas vi att man kan fortsätta att mönstra bästa lag under resterande säsong.

Nästa match kör Kumla Indianerna Speedway Tisdagen den 17 Augusti Hemma mot Vetlanda Speedway.

Matchen slutade Motala Piraterna 43-47 Kumla Indianerna Speedway.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Länet
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in