Innebandy – Rudd missar VM Stenberg ersätter

By on 29 november, 2016
Henrik Stenberg avgjorde VM-finalen 2014, nu får han göra sitt fjärde VM.

Smällen Alexander Rudd fick mot huvudet innebär att han missar innebandy-VM i Riga (3-11 december), ersätter gör Rudds lagkamrat i Storvreta, Henrik Stenberg.

När landslaget under förra tisdagen samlades för VM-läger i Visby var Storvretas Alexander Rudd med. Men där konstaterades snabbt att han, efter en smäll i huvudet mot Mullsjö, ådragit sig en hjärnskakning och skulle rehabiliteras på hemmaplan.

Nu har landslagsledningen tagit beslutet att Rudd inte spelar VM.

Hjärnskakningen kom så pass nära mästerskapet att rehabiliteringen äter upp för mycket av VM-veckan. Men beslutet bygger framförallt på att vi måste vara försiktiga med den typen av skador, jag vill inte riskera Rudds karriär, förklarar förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Nu har Jan-Erik Vaara valt att kalla in Storvretas Henrik Stenberg som ersättare i Riga. Spelaren som avgjorde VM-finalen 2014.

Alla vet vad Henke kan prestera under sina bästa stunder. Han blir ett naturligt val med tanke på den fina form han visat upp med sina 13 poäng de tre senaste matcherna. Han är en matchvinnartyp och är enormt taggad inför det här, avslutar Vaara.

FAKTA
Namn: Henrik Stenberg
Klubb:
Storvreta IBK
Ålder: 26
Landskamper: 62
Poäng: 101 (53+48)
Antal tidigare VM: 3
Moderklubb: Storvreta IBK

You must be logged in to post a comment Login