INVSN på europaturné stannar till i Örebro

By on 29 november, 2022
INVSN fick ett stopp i Örebro på vägen ner till Köpenhamn.
Bild: Luger

Klubb Mono fick ett mail från Dennis i INVSN, de ville ha ett stopp på vägen ner till Köpenhamn där de har premiär för sin Europaturné, ett tillfälle som man såklart inte ville missa.

Så sagt och gjort, man bokade B-salen i Kulturhuset och frågade Svart Katt om de ville supporta, och vips en sista minuten-mono-kväll var född till världen. Man bara älskar det, de här spontana grejerna.

Betyder ju även att det blir smygpremiär i Örebro för INVSN:s turné, bara en sån sak!

…………….

Med nya albumet ”Let The Night Love You” ger sig INVSN ut på Europa-turné i vinter, med ett stopp på Örebro mark, fredag 2 december – Kulturhuset, Örebro

Med bandmedlemmar från Refused, Masshysteri och Deportees står bandet på en solid grund av västerbottnisk begåvning; spetsat av leadsång från både Sara Almgren, Christina Karlsson och Dennis Lyxzén. Lika delar frustration och förtröstan skildrad genom melodisk postpunk – INVSN leder oss genom politiska världsfiaskon, men aldrig utan att överge hoppet om en ljusare horisont.

Med albumen ”INVSN” och ”The Beautiful Stories” i ryggen släpptes ”Let The Night Love You” under 2022. På bandets första album på fem år presenteras en intensiv, mörk och grubblande syn på livet, likväl skrämmande aktuell som i huvudsak tidlös.

”INVSN använder sig av en bred palett influenser”, menar sångaren Dennis Lyxzén. På pappret skulle dock, såklart, postpunk vara den beskrivning som skulle komma närmast. Ikoner som Bauhaus, the Sisters of Mercyeller någon av Depeche Modes mer desillusionerade låtarligger som i en krans runt ett album för natten, somär både lugnande och störande, som utmanar dig till att lämna din comfort zone.”

…………….

Extra kul blir det att köra nere i B-salen för första gången, Klubb Mono ser fram emot den där råa och äkta underground-känslan en sån lokal framkallar. Trångt, svettigt och mysigt. Precis som det ska vara.

Självklart går Man även all-in med alla de klassiska monoingredienserna; myshörnor, tv-spel, pingisbord, försäljning av vinyl och merch, lokala konstnärer som ställer ut, ljusslingor en masse och sina världskända indiepopcorn™ som Klubb Mono bjussar på.

Kvällens dj’s Hessel & Haiko från The Kollektive lovar att fylla ut luckorna före, mellan och efter banden med ett radband av indiepärlor från dåtid till nutid medan man släcker törsten i baren eller kängdansar under discokulan.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Luger

You must be logged in to post a comment Login