Ismail Hamoudi extraordinär talang från Örebro

By on 18 december, 2022
Ismail Hamoudi.
Foto: Daniel Spiroska

Extraordinär talang från Örebro får vara med och dela på två miljoner från XO Foundation, Ismael Hamoudi, 23 från Örebro är en av de unga extraordinära talanger som får stipendier av XO Foundation 2022.

Tillsammans med ytterligare sex stipendiater från olika delar av landet får Ismail Hamoudi vara med och dela på två miljoner kronor.

Juryn har beslutat att ge ett stipendium till Ismael, som med hjärta och engagemang vill hjälpa samhället, skolan och föräldrar att förebygga psykisk ohälsa bland våra yngsta medborgare genom roliga enkäter med spelmetoder – Skolado.

XO Foundation grundades 2018 av Conni Jonsson tillsammans med Claes Dahlbäck, Susanne Najafi och Sara Wimmercranz. XO Foundation vänder sig till unga extraordinära talanger runtom i Sverige som har ett inre driv men saknar yttre förutsättningar, för att förverkliga sin idé. XO Foundation vill bygga broar mellan olika delar av samhället och visa att vi gemensamt kan skapa förändring.

De extraordinära talangerna erhåller Stipendier om sammanlagt 2 miljoner kronor samt ett nätverk av namnkunniga och välmeriterade mentorer.

– Att möta de här unga individerna som brinner för sin idé och ha möjlighet att ge dem förutsättningar att förverkliga sina visioner är något som är oerhört viktigt för mig. Jag hoppas att våra stipendiater kommer bli positiva förebilder som inspirerar andra ungdomar att bli entreprenörer, säger Conni Jonsson, XO Foundation.

– Att utmana rådande normer om vem som är en entreprenör och för att nyttja Sveriges talangbas fullt ut så behövs initiativ för att bredda förutsättningar för vem som ses som en talang. Det är avgörande att i ett tidigt skede få stöd för innovativa idéer, det är vår uppgift, säger Susanne Najafi, XO Foundation.

För att hitta kandidater jobbar XO Foundation nära ett antal eldsjälar, personer med stora kontaktytor. Några av dessa eldsjälar är: Selina Juopperi, Verksamhetsansvarig på Fryshuset, David Nzinga, Skådespelare och grundare till produktionsbolaget DNZ pictures, Wadood Suberu, grundare av WERZ en online community plattform, Sakariye Junni och Khalid Mohammed, grundare av föreningen For The People i Vivalla i Örebro.

I juryn för XO Foundation sitter: Conni Jonsson, grundare och ordförande för EQT, Claes Dahlbäck, Wallenberg Foundations, Sara Wimmercranz och Susanne Najafi, Backing Minds, Peter Wallenberg Jr, Wallenberg Foundations och Hjalmar Didrikson, Alfvén&Didrikson.

Vem som helst, under 30 år, kan ansöka om ett stipendium via XO Foundations hemsida. Stipendierna kan ges till utbildningar eller projekt för att tex. starta/driva bolag, föreningar eller andra idéer och projekt.

Örebro
Örebronyheter

Källa XO Foundation
XO Foundation är en del av Ekon. dr Peter Wallenbergs Stiftelse för entreprenörskap och affärsmannaskap (EPW) som grundades av Conni Jonsson 2016 till minne av Peter Wallenberg.

You must be logged in to post a comment Login