Jakobina ger allt på EP-debuten ”Adiós Adiós”

By on 23 april, 2021

Theresia Svensson från Göteborg är en rutinerad låtskrivare. Hon har skrivit mängder av jinglar till radio och TV, skapat musiken till en prisbelönad reklamfilm och bland annat komponerat hiten ”Cat and Mouse” åt den sydasiatiska popgruppen BY2. Låten nådde stor kommersiell framgång och BY2 framröstades till årets mest populära grupp på kinesiska Kugou Music Awards.

Nu har Theresia klivit fram i rampljuset i egenskap av artist. I fjol debuterade hon under artistnamnet Jakobina med singeln ”Adios Adios” som sedan följes upp med alstret ”Walking on the Moon”. Nu är Jakobina aktuell med sin första EP som bär samma titel som debutsingeln. Samtliga låtar på nya skivan är skrivna av Jakobina och Melody Clubs frontman Kristofer Östergren. Ett samarbete som hon är mycket nöjd med.

– ”’Adiós Adiós’ var den första låten som jag och Kristofer skrev tillsammans. Jag blev så tagen av samarbetet att jag gick och tatuerade in låttiteln på min underarm. Där och då trodde jag att någon annan artist skulle framföra låten, men nu går jag alltså runt med min debut-EP intatuerad på armen, berättar Jakobina.

Artistnamnet kan Theresia tacka sin pappa för, han ville döpa henne till Jakobina redan när hon föddes. Hennes mamma var dock inte lika förtjust och tyckte det lät som en papegoja. Men för Theresia blev det ett självklart val av artistnamn. Jakobina beskriver låtarna på nya EP:n som lekfulla med stora ljudbilder, attityd och mycket känslor. 

– Mina låtar är lite all over the place, precis som jag. Fokusspåret ”Dolphins” började med en synth en sen sommarkväll. Kristofer sa ”fan, låter inte detta som en space:ad delfin?” ”Ja, kör!” svarade jag. Så var arbetet med ”Dolphins” igång. Jag låter varje låt få bestämma riktning och försöker vara modig och gränslös. ”Eat Me Like an Animal” blev en utmaning! Sexigare blir det inte och jag var nästan på väg att stryka den i sista stund. Go big or go home, avslutar Jakobina.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login