Japan kommer till Örebro

By on 4 april, 2022
Bild: Kulturkvarteret

Under påsklovet kommer vi att bada i manga här i Örebro. Veckan kickar igång på fredag med vernissage med liveteckning på entréscenen i Kulturkvarteret. Sedan är det fullt ös med massor av roliga mangaaktiviteter fram till tisdagen, och utställningen kommer hänga ända fram till söndagen 24 april.

För alla åldrar och stor bredd av aktiviteter

Mangadagarna tar plats i Kulturkvarteret, i Vivalla och på Bio Roxy och är en härlig blandning av innehåll som vi tror kan locka alla åldrar. Aktiviteterna som riktar sig till en äldre målgrupp kör vi på helgen eller kvällstid, och de för yngre målgrupper är främst lovaktiviteter på dagtid.

Det blir författarbesök av Alice Engström Rehnman, som tecknar serien Blodmåne och workshops med serietecknaren och illustratören Lisa Medin. Vi kommer att visa film, både för yngre och äldre. Det blir föreläsningar med forskare inom området manga som kulturfenomen och japansk konsthistoria. Dessutom kommer du kunna testa på japanska i en minispråkkurs.

– Vi ser ju på utlåningen att det finns ett stort intresse för manga, men vi hoppas att bredden på våra evenemang under den här veckan lockar både den redan inbitne och den som är nyfiken på manga, säger Nanna Peterson, bibliotekarie på seriebiblioteket som arrangerar mangadagarna.

Vaddå manga?
Manga betyder ungefär fria bilder och är det japanska ordet för tecknade serier. Här i Europa används ordet manga oftast om japanskproducerade serier eller serier i en speciell stil.

Kolla hela programmet
Här finns hela programmet för våra mangadagar: Kalender – Örebro bibliotek (orebro.se)

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Kulturkvarteret

You must be logged in to post a comment Login