Joe & The Anchor släpper sin efterlängtade EP “Blue”

By on 12 april, 2021

Joe & The Anchor är ett band med distinkt image som producerar modern, gitarr-driven pop och kan beskrivas som en blandning av LANY och The 1975. Nu släpper de sin efterlängtade EP “Blue”.

Indiepop-bandet Joe & The Anchor, även kallade JATA, består av de fyra Malmö-baserade barndomsvännerna, Joakim Rosenlund, Robin Zhang, Viktor Edsjö, Ruben Sonesson. Bandet har tidigare varit förband till Mando Diao, uppmärksammats av en av Filippinernas största radiostation Wish 107.5 och har på väldigt kort tid fått en växande och dedikerad fanbase som går under namnet Sailors

EPn Blue är en uppsamling av de tidigare släppta singlarna “Wait On Me” (som nyligen debuterade på plats 9 i Pop Smash Radio’s Top 10 med 63K röster), “Get The Vibe”, “Lou Lou”, “So Bad” tillsammans med de nya låtarna “Walk Away” och “Blue”.

“Walk Away” är en ovanlig piano- och stråkdriven produktion. Låten föddes ur ett förhållande mellan två personer som inte vågat ta steget och släppa taget. Den uppmanar till att våga tro på att det bästa kanske ännu inte hänt – att allt kommer bli bra till slut trots ovissheten.

“Blue” är EPns kulmination och berörs av alla teman som övriga låtar presenterat. Låten tar formen som en intern monolog om de orättvisor, rädslor, sorge- och glädjeelement, drömmar och mardrömmar som jaget burit på under ett utmanande 2020.

Med EPn vill JATA lyfta känslan av att befinna sig i “blåa” perioder, dvs. när livet inte känns särskilt lätt. Låtarna beskriver de situationer och problem som medlemmarna i JATA behövt tackla den senaste tiden, som psykisk ohälsa, pandemi, kärlek, bristande självkänsla och ensamhet.

“Blue är vårt sätt att dela med oss av våra känslor. EPn är som en enda sammanhängande berättelse, presenterad med olika scenarios hopbundna av ett och samma tema; att våga lyssna till sig själv och låta ens känslor komma till ytan. Med Blue vill vi inspirera andra till att dela med sig av sina känslor, och likt många små svallvågor som tillsammans går ihop och bildar något stort tror vi att vi kan nå förändring om alla släpper fasaden. Vi hoppas våra erfarenheter och känslor resonerar med andra, och att våra fans kan finna trygghet och gemenskap i BLUE” säger bandet.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Northbound Music Group

You must be logged in to post a comment Login