John Bryant-Meisner tillbaka på ATS Formula 3 Cup-pallen

By on 2 september, 2013

John Bryant-Meisner tog sig upp på pallen vid helgens tävlingar för ATS Formula 3 Cup på EuroSpeedway Lausitz, när han körde i mål som trea i söndagens avslutande race och därmed reste sig efter en motig inledning på den tyska anläggningen.

Bryant-Meisner startade helgens första race från tredje plats på gridden, och såg också länge ut att vara på väg mot en säker pallplats. Halvvägs genom loppet började motorn i 18-åringens Performance Racing-bil dock att tappa kraft, och med bara ett varv kvar att köra kunde såväl mästerskapsledande tysken Marvin Kirchhöfer som amerikanen Gustavo Menezes enkelt passera och förpassa Bryant-Meisner – som direkt efter målgång parkerade vid sidan av banan för att inte förvärra problemen – till en snöplig femteplats.

I Race 2, som kördes senare under lördagen, låg stockholmaren återigen bra till för ett framskjutet resultat när han snabbt tog sig upp i ledning. På det sjätte varvet hade striden om segern utvecklats till en renodlad duell mellan Bryant-Meisner och EM-meriterade Emil Bernstorff – en duell som skulle komma att få ett dramatiskt slut. En sammanstötning i den snabba första kurvan resulterade i en spektakulär krasch där Bernstorff voltade flera varv och så småningom landade upp och ned i den intilliggande sandfållan, och där även Bryant-Meisner tvingades att bryta med en skadad bil. Båda förarna klarade sig oskadda.

Vindarna skulle dock komma att vända i helgens tredje och avslutande race, då Bryant-Meisner alltså till slut fick kliva upp på pallen som trea efter en underhållande batalj där en kvintett av förare gjorde upp om de fem främsta placeringarna.

– Det känns riktigt skönt att äntligen få ta sig tillbaka upp på pallen – det var ett tag sedan sist, säger John Bryant-Meisner. Vi har haft en del problem – och mycket oflyt – under sommaren, men farten har funnits där hela tiden och det här var precis vad vi behövde. Den här helgen hade vi potential att vara på pallen i alla tre race, och även om det förstås är frustrerande att inte få med sig de resultat vi egentligen hade kapacitet för var det här ändå ett steg framåt. Nu gäller det att fortsätta på samma spår under den avslutande delen av säsongen, och jag är säker på att vi kan vara med och slåss i toppen även fortsättningsvis.

Säsongens näst sista deltävling för ATS Formula 3 Cup avgörs i samband med DTM-arrangemanget på Oschersleben om två veckor.

Örebronyherer

You must be logged in to post a comment Login