Jonathan Skjöldebrand sist in i EM-truppen

By on 29 augusti, 2013

Jonathan Skjöldebrand blir den tolfte spelaren i Sveriges EM-trupp. Jonathan, som drabbades av en ryggskada för två veckor sedan, kunde träna på onsdagen och blir därmed uttagen.

Sverige åker till Tyskland på torsdagen och möter Tyskland i den sista träningsmatchen före EM på fredagen. Den matchen kommer Jonathan Skjöldebrand däremot inte att spela.

– Läkaren säger att Jonathan inte bör spela på fredag, men ska vara 100 procent på söndag, så då tar vi med honom, säger Sveriges förbundskapten Brad Dean.

Formellt anmäls Sveriges tolv spelare till EM inte till arrangören förrän på kvällen 3 september, dagen före EM-premiären mot Grekland. Drabbas Sverige av någon skada kan Sverige anmäla Alexander Lindqvist eller andra spelare från 24-mannatruppen ända fram till dess.

Här är Brad Deans EM-trupp:
Anton Gaddefors (Sundsvall Dragons)
Viktor Gaddefors (Bologna, ITA)
Kenny Grant (Nancy, FRA)
Ludvig Håkanson (FC BArcelona, ESP)
Jonas Jerebko (Detroit Pistons, USA)
Joakim Kjellbom (Norrköping Dolphins)
Brice Massamba (Es-Sahel, TUN)
Thomas Massamba (Lukoil Academik, BUL)
Dino Pita (Liège, BEL)
Erik Rush (Cimberio Varese, ITA)
Jonathan Skjöldebrand (Hapoel Tel-Aviv)
Jeffery Taylor (Charlott Bobcats, USA).

Träningsmatchen mot Tyskland spelas i Bamberg, som blivit Tysklands hemmaplan i de här sammahangen. Det tyska basketbollförbundets hemsida skriver att matchen ska sändas via en livestream på http://www.basketball-bund.de/

Sverige mötte Tyskland två gånger i EM-kvalet i fjol och förlorade båda matcherna.

– Vi fick rätt rejält med stryk på bortaplan, men spelade klart bra mot Tyskland hemma i Norrköping. Tyskland blir ett bra test för oss, det är ett välskolat och stort lag, ett lag av den typ vi kommer att få möta i EM, säger Brad Dean.

Vad vill du se i Tyskland?
– Förbättring. Jag vill se oss få ihop det i försvaret, att vi spelar aggressivt och som ett lag. Jag vill se oss spela smart och med flyt i anfallet och jag vill se att vi sätter våra skott.

Tyskland kommer utan NBA-spelarna Dirk Nowitzki och Chris Kaman och dessutom Jan-Hendrik Jagla som var med i fjol. Tyskland har dock fortfarande storlek i Tibor Pleiss och Robin Benzing samt en riktigt vass point-guard i Heiko Schaffartzik.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login