Kämpainsats gav Örebro SK segern

By on 24 februari, 2024

Under lördagen tog Örebro SK emot Kalmar FF för den andra omgången av Svenska Cupen 2024.

Örebro förlorade senast borta mot AIK och var tvungna att vinna för att över huvud taget ha chansen till en fortsättning i Svenska Cupen. Kalmar å andra sidan vann senast mot Gefle och satsade på att vinna gruppen.

Det var Kalmar som dominerade spelet i den första halvleken. Men även om bollinnehavet gick till Kalmar så var det nog Örebro som hade den vassaste chansen efter en nick av Kalle Holmberg. Kalmar hade ett otal chanser men första halvlek slutade 0-0.

Andra halvleken började med spelövertag för Kalmar, men Örebro jobbade sig tillbaks in i matchen och i den 74 minuten kunde Jesper Modig nicka in 1-0 till Örebro. Örebro fortsatte att skapa chanser mot Kalmar som nu helt tappat det spel man hade i den första halvleken. Mot slutet av matchen försökte Kalmar forcera men de klarade inte av det och Örebro kunde vinna men 1-0.

En mycket märklig match där Kalmar totalt dominerande den första halvleken och där Örebro med nöd och näppe fredade det egna målet, men där Örebro i den andra halvleken kommer ut och vänder på det hela och lyckas dessutom göra ett mål. Nu har man faktiskt chansen att kunna gå vidare i Cupen men det återstår att se. Detta var i alla fall en kämpainsats av rang så det tycker jag laget skall ta med sig in i säsongsstarten.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 3 mars borta mot Gefle IF.

Matchfakta Örebro SK vs Kalmar FF

• 74 minuten Mål Örebro, Jesper Modig 1-0.