Kampanjen #flickafakta sätter ljus på flickors situation

By on 27 september, 2023
Arkivbild

11 oktober är det Internationella Flickadagen, dagen instiftades av FN för att uppmärksamma flickors särskilda utsatthet och situation i samhället.

För att lyfta utsatthet, belysa utmaningar och framgångar för flickor och tjejer genomför Örebro Rättighetscenter, Örebro Tjejjour och Tegelbruket för sjätte året i rad den digitala informationskampanjen #flickafakta.

– Vi möter flickor som tystas överallt, i hemmet, skolan och till och med på nätet. Via #flickafakta väljer vi att ta ton och ta ansvar genom att synliggöra flickors utsatthet för att förändring ska kunna ske, – Sabina Tärnqvist, samordnare Örebro Tjejjour.

Kampanjen släpper en #flickafakta i sociala media, Facebook och Instagram per dag mellan 4-11 oktober, för att uppmärksamma flickors situation i dagens samhälle.

– På Tegelbruket jobbar vi aktivt för att stärka tjejers rättigheter, genom att skapa trygga miljöer och belysa orättvisor. Genom kampanjen #flickafakta hoppas vi på att bli fler som uppmärksammar detta tillsammans, – Sofia Ingvarsson, ungdomscoach Tegelbruket.

4 oktober kommer det första inlägget, var med och dela och uppmärksamma #flickafakta!

Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro Rättighetscenter

You must be logged in to post a comment Login