Karlskoga kommun tog emot pris i Luleå

By on 22 april, 2024
Delegationen bestående av Ann-Catrin Örtquist (kommunalråd), Anette Jonson (kanslichef), Niina Slagner (1:a vice ordförande i Sverigefinska rådet) samt Anne Ågren (minoritetsstrateg).Karlskoga kommun

Karlskoga kommun var på plats i Luleå för att ta emot pris, tidigare under våren blev det klart att Karlskoga är årets sverigefinska kommun. Med anledning av det åkte en delegation upp den 16:e april till Luleå, förra årets vinnare, för att ta emot priset.

Karlskoga kommun fick ta emot utmärkelsen i Luleå, som var 2022-års sverigefinska kommun på grund av sitt arbete med barn och unga.

Under dagen besöktes Charlottendals förskola som är en tvåspråkig förskola med avdelningar för finsktalande, meänkielitalande och nordsamisktalande. Information om sanningskommission för tornedalingar, samt industrins gröna omställning i Luleå presenterades också.

Carina Sammeli, kommunalråd i Luleå och strategen Anne-Mari Angeria hälsade välkomna och berättade om Luleå kommun och deras arbete med nationella minoriteter.

Dagen avslutades med att Sverigefinländarnas delegation delade ut utmärkelsen samt musikuppträdande av Anna Palmblom.

Karlskoga
Örebronyheter

Källa: Karlskoga kommun

You must be logged in to post a comment Login