KFUM Örebro Dam och Herr räckte inte ända fram

By on 18 september, 2022
Foto: Anders Olofsson

KFUM Örebro Dam och Herr räckte inte ända fram i Lag-SM Discgolf 2022 som avgjordes i helgen i Örebro, med spel på Hästhagens discgolfbana och Brickebergs discgolfbana.

Det var premiär för för KFUM Örebros damer att delta i ett Lag-SM, herrarna räknas till ett av de bättre i Sverige och är frekvent med när det ska göras upp om medaljer.

…………….

På Hästhagens discgolfbana avgjordes FPO klassen damer, en bana som hade modifierats för just det ändamålet. Där var det spel för KFUM Örebro dam som hade fått ihop ett lag till årets tävling, damerna tog sig till kvartsfinal där man föll mot Ymer Frisbee. Det var inget dåligt lag man förlorade mot då Ymer gick till final mot Vetlanda Frisbeegolf, där var det Vetlanda som drog det längsta strået och vann.

Resultat damer

1. Vetlanda Frisbeegolf
2. Ymer Frisbee
3. Spinndisc FK

…………….

På Brickeberg discgolfbana avgjordes MPO klassen, där herrarna gjorde upp om vilket lag som skulle bli bäst i Sverige. KFUM Örebro var länge med i slutspelet, i kvartsfinalen som spelades under lördagen tog man sig efter dramatik vidare till semifinal. I semifinalen som spelades under söndagen kunde man inte knipa en final plats, tyvärr föll man mot Westervik DG med 4-2, vilket innebar spel om brons. I Bronsmatchen mötte KFUM Örebro herr John Bauer Discgolf från Jönköping, i den matchen var John Bauer det starkaste laget och Örebro slutade på fjärde plats.

Resultat herrar

1. Ymer Frisbee
2. Westervik DG
3. John Bauer

Se mycket bilder från lördagens omgång i Lag-SM Discgolf 2022

Anders Olofsson, Sport | Discgolf
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login