KIF Örebro föll åter på mållinjen

By on 20 april, 2024

Under lördagen åkte KIF Örebro till Växjö för att ta sig an Växjö DFF i den andra omgången av Damallsvenskan 2024.

Örebro som förlorade sin första match på övertid var nu sugna på revansch. Växjö å andra sidan förlorade senast borta mot Piteå med uddamålet och ville visa hemmapubliken att de kundde bättre.

Den första halvleken blev riktigt jämn där det dock var Växjö som stod för de reella målchanserna. Örebro lyckades bara få till ett skott mot mål och räddades ett par gånger av Clara Ekstrand i målet. Dock var det klart att Växjö hade det spelmässiga övertaget, första halvlek slutade 0-0.

I andra halvleken började Örebro lite bättre men det var fortfarande Växjö som ledde spelet. Bortalaget lyckades dock skapa lite fler chanser, men Växjös försvar kunde ta hand om dem. Örebro höll dock nollan fram till den 95 minuten då Växjö kunde peta in 1-0 i en tilltrasslad situation. Andra halvlek slutade 1-0 till Växjö som också vann matchen med samma siffror.

Ytterligare en förlust för Örebro och det som gör att man inte fullständigt deppar ihop är de individuella prestationer som ändå görs på plan. Tillexempel  Clara Ekstrand i målet som gör ett bra jobb och inte direkt kunnat klandras för de bollar som släppts in och Ashley Barron som gör ett mycket fint jobb i backlinjen. Det finns fler och om man bara kan jobba samman laget så tror jag att resultaten kan börja komma, man får bara hoppas att det gör det i tid.

Nästa match spelar KIF Örebro på lördag den 27 april borta mot Djurgårdens IF.

Matchfakta Växjö DFF vs KIF Örebro

• 95 minuten Mål Växjö, Dessi Dupuy 1-0.

Matchen slutade Växjö DFF 1 vs KIF Örebro 0.