KIF Örebro föll efter dålig första halvlek

By on 8 juni, 2022

Under onsdagen tog KIF Örebro emot Hammarby IF hemma på ett regnigt Behrn Arena för den 13 omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro som förlorade senast mot Kristianstad hade flera av sina anfallare på skadelistan och ett stort behov av att ta poäng. Hammarby å andra sidan hade vunnit sina tre senaste matcher och hade visat en god form.

Örebro började den första halvleken bra och fick i den andra minuten en hörna som sedan gick i mål men det var vinkat för offside. Efter det bortdömda målet kom Hammarby in i matchen och började pressa Örebro. Hammarby hade det mesta av spelet fram till den 30 minuten då Örebro började få ordning på sitt spel med några längre anfall dock utan något riktigt farligt avslut, I den 43 minuten kunde dock gästerna ta ledningen vilket också blev det enda målet i halvleken. Första halvleken slutade 1-0 till Hammarby.

Örebro bytte i halvlek ut Pechersky och in kom Steigleder, och hemmalaget började även den andra halvleken bra och fick till ett par chanser. Örebro fortsatte att spela bra och i den 62 minuten slog Carly Wickenheiser en passning som ställde hela Hammarbyförsvaret och gav Elli Pikkujämsä ett jätte läge men hon han inte riktigt fram. Hammarby hade inte mycket att säga till om i den första halvan av den andra halvleken och det var en tydlig skillnad i spelet mot hur det såg ut i den första halvleken. Örebros tryck mot Hammarby fortsatte men efter en omställning fick Hammarby en straff vilken Courtney Levin sköt högt över målet. De sista tio minutrarna var det många trötta ben i båda lagen och även om Örebro satsade för en kvittering så lyckades man inte och matchen slutade 1-0 till Hammarby.

Den första halvleken eller i alla fall de första 30 minutrarna var riktigt dåliga men även när man i den andra halvleken får till spelet så är avsluten på tok för svaga och det kändes inte som om man faktiskt var riktigt nära. Nu har man bara gjort ett mål på de senaste sex matcherna och det är så klart på tok för dåligt, här måste man hitta nycklar så att man kan få bollen i mål helt enkelt.

Nästa match spelar KIF Örebro på måndag den 13 juni borta mot Eskilstuna.

Matchen slutade KIF Örebro 0 – Hammarby IF 1.