KIF Örebro föll efter sent mål från Vittsjö

By on 22 maj, 2022
Arkivbild

KIF Örebro tog emot Vittsjö GIK i den tionde omgången av Damallsvenskan 2022 på Behrn Arena, man kommer från förlust i de två senaste omgångarna, en svit som förlängdes till tre raka.

Det var Vittsjö som hade ett marginellt större övertag i den första halvleken där gästerna förde spelet under stora delar, i slutet av den första delen skapade KIF ett par bra chanser men kom inte närmare ett mål.

I den andra halvleken fortsatte Vittsjö sin offensiv där man tryckte tillbaka KIF mer och mer, hemmalaget hade inte mycket bollinnehav där man inte kom upp i banan för att komma till målchanser.

I den 87 minuten fick Vittsjö utdelning när man vackert tog ledningen, en ledning som stod sig tiden ut. KIF föll tag vare en ganska oinspirerad insats där man mer eller mindre låg både ett och två steg efter Vittsjö, sett till tabellen var gästerna bara tre poäng före KIF, borde ha blivit en ganska jämn tillställning. Men inte det inte, KIF fick till ett par skott på mål men närmare än så kom man inte.

Ska man vara med för att ligga i topp kan man inte spela på det här sätter, det spelar ingen roll om målmässigt när man möter topplag om man inte kan få med sig vinster mot lag som borde, speciellt på hemmaplan.

Fredag 27 maj tar KIF Örebro sig an Eskilstuna Utd DFF på Behrn Arena på Behrn Arena.

Anders Olofsson, Sport | Fotboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login