KIF Örebro föll hemma mot Häcken

By on 12 maj, 2022

Under torsdags kvällen tog KIF Örebro emot topp laget BK Häcken hemma på Behrn Arena för den åttonde omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro kom från en vinst senast hemma mot Kalmar och hade full pott på hemmaplan hittills, laget låg tre poäng efter Häcken inför matchen. Hemmalaget hade dessutom stjärnan Jenna Hellstrom skadad. Häcken vann också senast men hade tappat fyra poäng på bortaplan så här långt.

Det var Häcken som började den första halvleken med störst bollinnehav, dock skapade borta laget inte så farliga chanser. Örebro å andra sidan fick till ett par fina kontringar som renderade i bra avslut. I den 37 minuten lyckades också Örebro sätta första bollen i när men det blev bortdömt för offside. Örebro gjorde ett bra jobb under resterande halvlek och lät inte Häckan komma till några farliga lägen. Första halvlek slutade 0-0.

Häcken drog upp tempot i den andra halvleken och pressade Örebro klart mer än i den första, och i den 65 minuten kunde bortalaget ta ledningen 0-1 efter en fin individuell prestation. Men Örebro kom till baks och började skapa lite lägen och lite mer tid på offensiv planhalva. Hemmalaget gjorde mot slutet av halvleken ett ryck för att kvittera, men det räckte inte och Häcken fick åka hem med tre poäng och en serieledning.

Örebro gjorde en relativt bra match mot topplaget Häcken där man presterar en riktigt bra första halvlek, men där det känns som om att man inte riktigt orkar med när Häcken växlar upp i den andra halvleken. Den stora frågan här är nog om man inte skulle gjort några byten tidigare då man såg det högre tempot, för att få in mer fart helt i spelet enkelt. Nu väntar rosengård borta på måndag och då gäller det att ha pigga ben om man vill få med sig poäng från den matchen, vi får också hoppas att Jenna Hellstrom inte blir borta allt för länge.

Nästa match spelar KIF Örebro borta mot FC Rosengård på måndag den 16 maj.