KIF Örebro föll i tight match

By on 4 juni, 2023

Under söndagen tog sig KIF Örebro an Piteå IF på bortaplan i den elfte omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som förlorat sina två senaste matcher hade en diger skadelista och därför endast tre spelare på bänken, man var dessutom tvungna att byta ut Tove Enblom i målet då hon drabbats av en hjärnskakning. Piteå å andra sidan förlorade sin senaste match men låg inför matchen på en tredjeplats i tabellen.

Det var Piteå som hade det mesta av spelet i den första halvleken, men hemmalaget hade svårt att ta sig fram till några riktiga målchanser. Örebro spelade istället ett bra omställningsspel där det generellt sett kändes farligare när man kom i sina kontringar. Det var dock inte några riktigt farliga chanser från något av lagen. Den första halvleken slutade 0-0.

Matchbilden fortsatte att vara den samma med Piteå som förde spelet och med Örebro som kontrade. Ställningen stod sig fram till den 75 minuten när Tuva Skog satte 1-0 för hemmalaget. Örebro jagade nu kvittering men man kom tyvärr inte fram och matchen slutade 1-0 till Piteå.

Jag tycker att det var lite synd om Örebro, för enligt mig så hade bortalaget de vassare chanserna. Det största utropstecknet i dagens match var Clara Ekstrands allsvenska premiär som fick klart godkänt. Emilia Pelgander fick två gula kort under matchen och är där med avstängd i nästa match så man undrar ju om det kommer finnas ett fullt lag till nästa match.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 11 juni mot Hammarby IF hemma på Behrn Arena.

Matchfakta Piteå IF vs KIF Örebro

• 75 minuten Mål Piteå, 1-0 Tuva Skog.