KIF Örebro föll på eget grepp

By on 21 maj, 2023

Under söndagen tog KIF Örebro emot IK Uppsala hemma på Behrn Arena för den nionde omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som spelade oavgjort mot Brommapojkarna senast var nu sugna på revansch. Uppsala å andra sidan vann sin första match för säsongen senast mot Kalmar.

Det var Uppsala som kom ut bäst i den första halvleken och lyckades i den sjätte minuten få till en trippelhörna där Örebros Saara Katariina Kosola nickade in bollen i eget mål 0-1. Efter målet tog Örebro över spelet och i den 16 minuten kunde man kvittera efter att Louise Lillbäck gjort en fin löpning och sedan passade Heidi Kollanen som kunde slå in 1-1 i öppet mål. Örebro fortsatte att pressa Uppsala och hade flera fina chanser att utöka ledningen, men Uppsalas målvakt spelade bra och första halvleken slutade 1-1.

Örebro tog tag i spelet från start i den andra halvleken och det var bara en storspelande Milla-Maj Majasaari i Uppsalamålet som kunde freda målet för bortalaget. I den 86 minuten fick Uppsala en straff då en Örebro spelare stoppade bollen med handen i eget straffområde, Elin Rombing tog vara på straffen för Uppsala och återtog ledningen 1-2. Örebro jobbade hårt för att kvittera men Uppsala vann med 2-1.

Det här är på tok för dåligt och man måste få till sina avslut, man kan inte ha så här mycket av spelet och ändå förlora. Nu blir det både självmål och straff men det är på något sätt lite symtomatiskt för ett lag som fått kramp i avsluten. Det som gäller nu är att starta om och få till en bra känsla i laget annars kommer man att kvala nedåt när säsongen avslutas.

Nu väntar FC Rosengård borta på söndag den 28 maj.

Matchfakta KIF Örebro vs IK Uppsala

• 08 minuten Mål Uppsala, Saara Katariina Kosola 0-1 Självmål.
  • 16 minuten Mål Örebro, Heidi Kollanen 1-1.
  • 86 minuten Mål Uppsala, Elin Rombing 1-2 På straff.