KIF Örebro föll på målsnöret

By on 13 april, 2024

Under lördagen var det dags för premiär i Damallsvenskan 2024, och KIF Örebro fick mötte fjolårets seriesegrare Hammarby Fotboll hemma på Behrn Arena.

Örebro kom till matchen med ett i många stycken nytt lag med 12 nya spelare och var av experter tippade att husera i de nedre regionerna av Damallsvenskan. Hammarby kom till matchen som regerande svenska mästare och hade favoritskapet i matchen.

I den första halvleken var det Hammarby som förde spelet, men där Örebro stod upp bra i sitt försvarsspel och där bortalaget hade svårt att få till det anfallsspel man ville ha. Örebro hade också ett par farliga kontringar som hotade Hammarby. Den första halvleken slutade 0-0.

Den andra halvleken fortsatte med stor Hammarby dominans, men Örebro jobbade sig in i matchen och kom till flera avslut. Det var dock Örebros försvarsspel som stack ut och gjorde det jobbigt för bortalaget. Det såg länge ut att bli 0-0 i matchen, men i den 95 minuten kunde tillslut Hammarby sätta 0-1 och ta med sig tre poäng från premiären. Matchen slutade 1-0 till Hammarby.

En stark insats från Örebro och skulle man kunna tillvara ta den defensiva styrka man visade i dag så tror jag att man kan hålla sig borta från botten av tabellen. Tråkigt dock att man inte fick med sig ett poäng för det var man värda.

Nästa match spelar KIF Örebro på lördag den 20 april borta mot Växjö DFF.

Matchfakta KIF Örebro vs Hammarby IF

• 95 minuten Mål Hammarby Emilie Joramo 0-1.

Matchen slutade KIF Örebro 0 vs Hammarby IF 1.