KIF Örebro föll trots tidig ledning

By on 2 oktober, 2022

Under söndagen tog KIF Örebro emot serieledande FC Rosengård hemma på Behrn Arena för den 22 omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro kom till spel med tre raka vinster i bagaget. Rosengård å andra sidan låg inför matchen etta i serien och hade vunnit sina fyra senaste matcher.

Det blev en dröm start på första halvleken för Örebro som direkt på avspark 15 sekunder in i matchen tog ledningen genom Elizabeth Pechersky 1-0. När Rosengård hade hämtat sig från den första chocken så började de pressa Örebro och i den elfte minuten kunde bortalaget kvittera 1-1. Örebro hotade med vassa omställningar och var bara centimetrar att återta ledningen, men i den 20 minuten klippte Sofie Bredgaard till mitt på Örebros planhalva och satte 1-2 med ett ribba in skott. Örebro fortsatte med snabba omställningar och var mycket nära att kvittera. I den 26 minuten fick dock straff efter en handssituation och kunde sätta 1-3. Hemmalaget fortsatte med sina snabba omställningar och i den 40 minuten kunde Berglind Ros Augustdottir reducera 2-3. Örebro hade en fin period i slutet av halvleken med flera bud på kvittering men halvleken slutade 3-2 till Rosengård.

Andra halvlek fortsatte där den första slutade med ett ganska högt bollinnehav för Rosengård och rappa omställningar från Örebro. Hemmalaget hade flera riktigt vassa chanser att kvittera men i den 63 minuten fick Rosengård åter en straff för hands och kunde utöka ledningen till 2-4. Efter målet sjönk energin hos Örebro spelarna och det blev längre mellan kontringarna, man skapade fortfarande vassa chanser men man lyckades inte reducera. Halvleken slutade 1-0 till Rosengård.

En bra insats från Örebros sida och framför allt Tove Enblom i målet som gör flera kvalificerade räddningar, att sen få två straffsparkar emot sig är ju inget som är normalt och utan dem vet vi inte hur det gått.

Nästa match spelar KIF Örebro söndagen den 16 oktober hemma på Behrn Arena mot Kristianstads DFF.

Matchen slutade KIF Örebro 2 – FC Rosengård 4.