KIF Örebro föll tungt mot FC Rosengård

By on 16 maj, 2022

Under måndagen åkte KIF Örebro till Malmö för att ta sig an serieledande FC Rosengård i den nionde omgången av Damallsvenskan 2022, antagligen den tuffaste utmaningen denna säsong.

Örebro som förlorade senast hemma mot Häcken behövde en vinst för att kunna hänga på lagen i toppen. Rosengård å andra sidan låg inför matchen etta i tabellen men bara på målskillnad före Häcken så även de var i stort behov av poäng.

Det var Rosengård som tog kommandot direkt i första halvlek, så Örebro fick mest ägna sig åt försvarsspel och hade svårt att få till något eget spel. I den sjunde minuten tog också Rosengård ledningen på en omställning när Örebro tittade upp på motståndarnas planhalva. Rosengård fortsatte att hålla en hög press på Örebro vars målvakt sattes på prov ett flertal gånger. Örebro hade i den 37 minuten ett bra läge när Katie Lockwood nickade i mål men det var offside. Så i den 39 minuten var det dags igen då Rosengård utökade sin ledning genom ett fint distansskott till 2-0 vilket också blev halvtidsresultatet. Detta efter en halvlek som dominerats av spel mot ett mål nämligen Örebros.

I den andra halvleken fortsatte Rosengård att styra spelet, Örebro kom upp och fick några chanser men kändes inte som om man hittat nycklarna till att låsa upp Rosengårds försvar. Örebro gjord ett par byten för att få in pigga ben men det gjorde inte mycket nytta tyvärr. Örebro hade svårt att få passningarna att nå fram och läget blev inte bättre när Elli Pikkujämsä i den 89 minuten fick rött kort. Örebro höll dock emot och det blev inga fler mål mycket tack vare Tove Enblom i målet. matchen slutade 2-0 till Rosengård.

Idag var det en klar klass skillnad och Rosengård kunde stänga ner Örebros spel mycket effektivt, nu får man åka hem och tänka igenom vad man behöver förbättra och förändra för att klara av en sådan här match. För så här stor skillnad får det inte vara.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 22 maj Vittsjö GIK.