KIF Örebro förlorade mot Hammarby

By on 19 juni, 2023

Under måndagen åkte KIF Örebro till Stockholm för att ta sig an Hammarby IF i den 14 omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som vann senast mot Norrköping behövde poäng för att komma bort från den kvalplats man befann sig på inför matchen. Hammarby å andra sidan hade vunnit sina tre senaste matcher och låg på en tredjeplats. Senast lagen möttes (för åtta dagar sedan) vann Hammarby med 3-0.

Hammarby satte en ordentlig press på Örebro redan från starten av den första halvleken. Det var i princip bara Hammarby som gällde och Örebro hade inte mycket att säga till om och utan Tove Enblom i målet så hade Hammarby haft flera mål. I den 44 minuten klarade dock inte Örebro att stå emot längre och Hammarby kunde sätta 1-0.

I början av den andra halvleken var det klart rörigare i Hammarbys spel än i första halvleken, detta utnyttjade Örebro och kom upp i några kontringar. I den 50 minuten fick Örebro en straff tilldömd efter att Hammarby fällt en Örebro spelare i straffområdet, en straff som hemmalagets målvakt kunde rädda. En betydligt bättre halvlek från Örebros sida än den första, men samtidigt gick Hammarby ned sig ordentligt i tempo. Matchen slutade dock 1-0 till Hammarby.

En match som Örebro förlorade som väntat, det positiva denna kväll var att man lyckades hålla nere siffrorna. Jag måste dock säga att straffen var riktigt dåligt slagen för man får inte signalera var man skall skjuta så tydligt, för även jag kunde säga vart den bollen skulle gå.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 25 juni hemma på Behrn Arena mot FC Rosengård.

Matchfakta Hammarby IF vs KIF Örebro

• 44 minuten Mål Hammarby, Madelen Janogy 1-0.
  • 50 minuten Straff Örebro, Heidi Kollanen räddad av målvakt.