KIF Örebro förlorade borta mot Linköping

By on 17 september, 2023

KIF Örebro tog sig an Linköpings FC under söndagseftermiddagen i den 20 omgången av Damallsvenskan, Linköping på en tredje plats och Örebro på en nionde plats. Örebro hade noll insläppta mål efter omstarten av Damallsvenskan, efter dagens match hade man både släppt in mål och förlorat.

Det var två lag med två helt olika förutsättningar som möttes på Bilbörsens Arena i Linköping, ett Linköping som är med i toppenstriden och ett Örebro som ska hålla sig kvar i Damallsvenskan. Med det i grunden så började Örebro matchen bra där man hängde med på ett mycket bra sätt, där man inte lät Linköping skapa speciellt mycket. En tredjedel in i första halvleken visade Örebro att man var att räkna med när man skapade momentum där man var framme och hotade, Linköping fick backa hem ordentligt.

Örebro orkade inte riktigt att behålla tempot och speled planades ut, de chanser som man skapade var en del skottförsök utanför straffområdet, skott som enkelt plockades av Linköpings målvakt. Örebro stod emot bra och visade upp en bra defensiv där man kunde avväpna Linköping bra, första halvlek slutade oavgjort.

I den andra halvleken kom Linköping ut som ett annat lag för att ta över matchen mer eller mindre helt och hållet, trots pressen så stod Örebro emot med en fortsatt defensiv. Nu höll det inte tiden ut när man i den 67 drog på sig en straff som hemmalagets Yuka Momiki satte, efter det reste sig Örebro för att trycka på och försöka kvittera. Ett spel som inte riktigt hålla i, i den 87 minuten kunde Linköping utöka till 2-0 efter att ha rullat upp Örebros försvar duktigt. På övertid kom även trean för hemmalaget, och matchen slutade 3-0 till Linköping.

Det har var en match där Örebro var i underläge från start, och det visade sig till sist att Linköping var bättre. Men sett till matchbilden var Örebro med länge, men ska man vinna matcher måste man in i straffområdet för att göra mål. När man väl fick bollen på mål var det genom skott utanför straffområdet, en aning för lätt för Linköpings målvakt. Örebro fick till sist vika ner sig för en överlägsen offensiv under andra halvleken från hemmalaget, en förlust som svider ordentligt.

Förlusten gjorde att Örebro halkade ner på en elfte plats med 17 inspelade poäng, platsen under på kvalplats ligger i nuläget IK Uppsala på 13 poäng. Djurgården som innan match låg efter Örebro vann sin match idag mot topplaget BK Häcken, vilket gjorde att de gick om Örebro  upp på en nionde plats, lagen bytte plats helt enkelt.

Nu kommet ett litet uppehåll i Damallsvenskan och Örebro tar sig an Piteå på Behrn Arena när man startar om, den matchen spelas söndag 1 oktober 2023.

Matchfakta Linköpings FC vs KIF Örebro

• 67 minuten straff Linköping, mål 1-0 Yuka Momiki.
  • 87 minuten mål Linköping, 2-0 Stina Lennartsson.
  • 95 minuten mål Linköping, 3-0 Cornelia Kapocs.