KIF Örebro höll inte mot Kristianstad DFF

By on 5 juni, 2022

Under söndagen åkte KIF Örebro Kristianstad för att ta sig an Kristianstad DFF i den 12 omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro vann senast Eskilstuna och gick nu för en andra på raken, borta var också Amanda Rantanen efter att ha brutit handleden i matchen mot Eskilstuna. Kristianstad å andra sidan hade vunnit sina tre senaste matcher och hade visat en bra form.

Det var Örebro som började första halvleken bäst med stort bollinnehav men hade svårt att skapa något riktigt farligt framåt. Det var dock Kristianstad som tog ledningen efter att man fått en hörna i samband med en kontring 1-0 till Kristianstad i den 12 minuten. Örebro fortsatte att hålla boll och fick till några halvchanser men det var Kristianstad som hade den vassaste chansen med ett stolpskott i den 31 minuten. Halvleken slutade 1-0 till Kristianstad.

I den andra halvleken fortsatte Örebro med sitt bollinnehav men också med sin oförmåga att skapa några riktigt farliga chanser, hemmalaget fortsatte med sina kontringar och i den 51 minuten kunde Kristianstad utöka sin ledning till 2-0. Även om Örebro efter målet satsade ännu mer framåt samt bytte ut två spelare så blev det aldrig farligt, istället kunde hemmalaget 78 minuten sätta 3-0. Kristianstad vann tillslut matchen med 3-0 och var egentligen aldrig hotade.

Dagens match var inte en av Örebros bättre och man hade fantastiskt svårt att komma till några avslut trots att man hade ett ganska stort bollinnehav. Jag vet inte riktigt vad laget skall göra för att komma upp i motståndarens straffområde.

Nästa match spelar KIF Örebro på onsdag den 8 juni hemma på Behrn Arena mot Hammarby IF.

Matchen slutade Kristianstad DFF 3 – KIF Örebro 0.