KIF Örebro körde över Umeå

By on 25 september, 2022

Under söndagen tog KIF Örebro sig an Umeå IK FF borta i den 21 omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro låg inför matchen på en nionde plats med akademisk risk att falla ned under kvalsträcket, laget kom till match med två raka segrar i bagaget. Umeå låg på en 13 plats med tre poäng upp till kvalplats så att ta poäng idag var livsviktigt, hemmalaget kom till match med tre raka förluster i bagaget.

Örebro dominerade inledningen av den första halvleken både vad gällde spel och bollinnehav, men i den nionde minuten lyckades Umeå efter en lite trasslig situation sätta ledningsmålet efter ett långskott från straffområdeslinjen 1-0. Efter Umeås mål fortsatte Örebro att äga bollen och i den 12 minuten kunde Michaela Kovacs nicka in kvitteringen i andraläget efter en hörna. Sedan följde en period som var ganska jämn och där båda lagen skapade en del farligheter, det skulle dröja ända till 36 minuten innan Heidi Kollane kunde sätta 1-2 med ett fint skott. Nu var Örebro på gång igen och i den 43 minuten var det dags igen då Berglind Rós Ágústsdóttir satte 1-3 och uppförsbacken för Umeå blev brantare. Första halvlek slutade 3-1 till Örebro.

Den andra halvleken började som den första med ett massivt Örebro övertag både spelmässigt samt i bollinnehavet och så fortsatte det halvleken ut. Trots att Umeå satsade hårt för en kvittering så räckte man inte till och Örebro kunde ganska bekvämt spela av halvleken för att säkra sin vinst. Örebro vann matchen med 3-1.

Det finns inte mycket att säga om matchen från Örebros sida då man under större delen av matchen dominerade spelet och tog hand om de uppstickare som Umeå gjorde. Nu väntar rosengård hemma på Behrn Arena vilket borde bli en svårare nöt att knäcka tycker jag, men tjejerna har gott självförtroende nu så det skall bli intressant att se vad de kan göra.

Nästa match spelar KIF Örebro söndagen den 2 oktober hemma på Behrn Arena mot FC Rosengård.

Matchfakta

Första halvlek

• 9 minuten mål Umeå, 1-0 Vilma Koivisto.
  • 12 minuten mål Örebro, 1-1 Michaela Kovacs.
  • 36 minuten mål Örebro, 1-2 Heidi Kollane.
  • 43 minuten mål Örebro, 1-3 Berglind Rós Ágústsdóttir.

Andra halvlek

• 59 minuten byte Örebro, ut Elizabeth Pechersky in Wilma Öhman.
  • 59 minuten byte Örebro, ut Emilia Pelgander in Elsa Helena Pelgander.
  • 73 minuten byte Örebro, ut Katie Jayne Lockwood in Amanda Rantanen.
  • 74 Minuten byte Umeå, ut Saara Katariina Kosola in Sarah Mellouk.
  • 74 minuten byte Umeå, ut Emma Santamäki in Henna-Riikka Honkanen.
  • 81 minuten byte Örebro, ut Heidi Kollanen in Maja Regnås.
  • 81 minuten byte Umeå, ut Nathalie Persson in Maja Regnås.