KIF Örebro krossade IFK Kalmar

By on 8 maj, 2023

Under måndagen tog sig KIF Örebro an IFK Kalmar för den sjunde omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som hittills bara vunnit en match låg på en elfte plats i tabellen inför matchen. Kalmar å andra sidan hade inte vunnit någon match men spelat en oavgjord och låg på 14 och sista plats i tabellen.

Det var Örebro som direkt skapade sig ett spelövertag även om det kändes lite stolpigt till en början så kunde bortalaget ta ledningen i den åttonde minuten genom Audrey Harding 0-1. KIF fortsatte att föra spelet och Kalmar hade inte mycket att säga till om, de få chanser hemmalaget hade var inte mycket att hänga i julgranen. i den 15 minuten var det åter dags för Örebro när Heidi Kollanen kunde sätta sitt första mål för säsongen och utöka ledningen till 0-2. Bortalagets problem fortsatte och blev värre när Örebro spelarnas självförtroende ökade och Kalmarspelarnas minskade, och i den 24 minuten kunde Heidi Kollanen sätta sitt andra mål för kvällen 0-3. Fotbollsslakten fortsatte och speltiden på Örebros planhalva var lätträknad så i den 38 minuten kunde Heidi Kollanen fullborda sitt hattrick 0-4 för Örebro. Men Heidi Kollanen var inte klar med sitt målgörande för den första halvleken utan satte i den 40 minuten 0-5 för Örebro och redan här räknade vi hem de tre poängen. Första halvlek slutade 5-0 till Örebro.

Kalmar kom ut i till den andra halvlek med en betydligt mycket större desperation än vad man visat i den första, man kunde också etablera mycket mer spel på Örebros planhalva. Örebro å andra sidan kändes ganska mätta efter urladdningen i den första halvleken och verkade ganska nöjda med att ägna sig åt försvarsspel. Kalmar fick till totalt tre riktigt bra chanser men Tove Enblom i Örebro målet gjorde en fin insatts och höll tätt. I den 83 minuten kunde dock Emilia Pelgander definitivt sänka Kalmar då hon satte 0-6 för Örebro. Matchen slutade 6-0 till Örebro.

Dagens match var en riktig vitamininjektion för Örebro och det var bra för laget att Heidi Kollanen fick igång sitt målskytte och vi får hoppas att hon fortsätter leverera på den här nivån även i fortsättningen. En annan spelare som stack ut var Tove Enblom som inte hade så mycket göra i den första halvleken men fick göra några kvalificerade räddningar i den andra vilket gjorde att hon kunde hålla nollan.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 14 maj borta mot IF Brommapojkarna.

Matchfakta IFK Kalmar vs KIF Örebro

• 08 minuten Mål Örebro, Audrey Harding 0-1.
  • 15 minuten Mål Örebro, Heidi Kollanen 0-2.
  • 24 minuter Mål Örebro, Heidi Kollanen 0-3.
  • 38 minuten Mål Örebro, Heidi Kollanen 0-4.
  • 40 minuten Mål Örebro, Heidi Kollanen 0-5.
  • 83 minuten Mål Örebro, Emilia Pelgander 0-6.