KIF Örebro nollades på Behrn Arena

By on 11 november, 2023

Det har varit klart ett tag nu att KIF Örebro är klara för spel i Damallsvenskan 2024, vilket gjorde att man egentligen kunde spela av dagens hemmamatch mot Vittsjö GIK. Även hemmalaget har inte heller något att spela för, trots det var det gästerna som satt full fart från start och Örebro föll med 0-2.

Man lätt konstatera att det inte var någon blixtrande första halvlek för Örebro, ständigt satta under press från ett Vittsjö som var ett par klasser bättre. Gästerna skapade mest men skapade inte direkt några farliga chanser, och Örebro kunde stå emot när första 45 minutrarna var spelade.

I den andra halvleken fortsatte Vittsjös tryck, även om det nu inte var riktigt samma dignitet på spelet. Örebro var mer lite mer och hade fått en aning större bollinnehav, dock utan att komma upp i banan för att hota. Istället var det gästerna som tog ledningen i den 49 minuten efter att Örebro hade fått en straff emot sig, målet sattes stensäkert av gästernas Katrina-Lee Gorry. Efter det jämnade spelet ut sig en aning och Örebro kunde komma närmare ett kvitteringsmål, även det skapades lägen åt bägge hållen.

Nu höll det inte tiden ut för Örebro som undan för undan tappade spelet och Vittsjö kunde återta kommandot, vilket resulterade i att gästerna kunde utöka till 0-2 genom Sarah Stratigakis i den 81 minuten och Örebro såg ut som ett slaget lag. Men det skulle komma att ändra sig när Vittsjö mot slutet slog av på takten och bjöd in hemmalaget i matchen, Örebro kunde för första gången under tillställningens gång skapa chanser av rang. Nu räckte det inte varken till reducering som kvittering, och sista matchen för säsongen slutade med en förlust med 0-2 mot gästande Vittsjö.

Matchfakta KIF Örebro vs Vittsjö GIK

• 49 minuten Mål Vittsjö straff, 0-1 Katrina-Lee Gorry.
  • 81 minuten Mål Vittsjö, 0-2 Sarah Stratigakis.