KIF Örebro tog klar seger mot Umeå IK FF

By on 20 april, 2022

Under onsdagskvällen tog KIF Örebro emot Umeå IK FF hemma på Behrn Arena för den fjärde omgången av Damallsvenskan 2022.

Inför matchen hade Örebro vunnit två av sina tre matcher hade visat en bra form och kunde nu vinna sin tredje raka match. Umeå å andra sidan hade en vinst och två förluster.

Örebro var ganska överlägsna i den första halv och stod för flera chanser där dock avsluten hade en hel del övrigt att önska. Båda lagen spelade med hög press men Örebro lvar laget som lyckades spela sig ur Umeå pressen medans bortalaget hade större problem. I den 34 minuten kunde dock Örebros Elli Pikkujämsä sätta 1-0 helt rättvist. Halvleken slutade 1-0 till Örebro.

Umeå började den andra halvleken bättre och fick några chanser, men i den 59 minuten kunde Elli Pikkujämsä sätta sitt andra mål och ledning för Örebro med en nick 2-0. Örebro fortsatte att pressa på men mot mitten på halvleken fick Umeå lite bättre spel och skapade flera chanser men utan riktigt farliga avslut. Hemmalaget kunde i slutänden nolla gästerna och ta hem segern med 2-0.

Ännu en bra match från KIF Örebro men det behövs mer skärpa i avsluten för att bli så där riktigt farliga. Nu tog man i alla fall sin tredje seger på raken och en bra start på säsongen.