KIF Örebro tog tredje hemmasegern

By on 8 maj, 2022

Under söndagen tog KIF Örebro emot IFK Kalmar hemma på Behrn Arena i den sjunde omgången av Damallsvenskan 2022.

Örebro hade tre vinster och tre förluster inför matchen då man förlorat sina två senaste matcher. Kalmar hade två vinster och fyra förluster, de förlorade senast borta mot Eskilstuna.

Örebro började den första halvleken bra och kunde i den tredje minuten ta ledningen genom Michaela Kovacs som nickade in 1-0 efter en hörna. Efter målet fick Kalmar till sitt presspel lite bättre men Örebro lyckades spela sig ur den och kunde i den 19 minuten utöka ledningen genom Amanda Rantanen som satte bollen snyggt i bortre hörnet 2-0. Men Kalmar svarade snabbt och i den 22 minuten kunde de reducera till 2-1. Örebro fortsatte att anfalla men i samband med en rensning från Kalmar så lyckades Alyssa Walker fånga upp bollen och kunde i den 34 minuten ensam mot Örebros målvakt kvittera till 2-2. Örebro fortsatte att anfalla men trots flera chanser så slutade första halvleken 2-2.

I den andra halvleken fortsatte Örebro med sitt anfallsspel, man hade dock fortsatt svårt när Kalmar satte in sin höga press något de inte lyckades hålla på med i några längre perioder. Hemmalaget fortsatte att ha mycket boll och skapade flera vassa chanser och i den 65 minuten kunde Jenna Hellstrom sätta ett stramt skott i det främre krysset från straffområdeslinjen 3-2 till Örebro. Efter målet fortsatte Örebro att skapa chanser genom sitt snabba och offensiva passningsspel och i den 81 minuten kunde Emilia Pelgander utöka ledningen efter att ha satt ännu ett långskott och ribba in i högra hörnet, 4-2 till hemmalaget. Kalmar satsade efter målet allt för en reducering, men Örebro höll koll på bollen och kunde vinna matchen med 4-2.

En bra match från Örebro där man fick bra utdelning på sitt passningsspel, men här näst väntar serietvåan hemma vilket kommer bli en verklig värdemätare. Jag tror att man måste vara noggrannare i försvarsspelet för att förhindra spelvändningar för där är man sårbara.

Nästa match spelar KIF Örebro på torsdag den 12 maj då man tar emot BK Häcken FF hemma på Behrn Arena.