KIF Örebro tog viktiga tre poäng

By on 2 september, 2023

Under lördagen tog KIF Örebro sig an IFK Norrköping DFK på bortaplan i den första damallsvenska matchen efter WM uppehållet.

Örebro som förlorade de två sista matcherna innan uppehållet behövde visa att man utnyttjat uppehållet väl, och man behövde tre poäng för att komma bort från bottenstriden. Norrköping å andra sidan vann sin sista match före uppehållet och behövde poäng för att minska avståndet till Vitsjö på sjundeplatsen.

Örebro gjorde en bra första halvlek där insatsen inte var helgjuten men där Norrköping inte hade mer än ett par inte alltför vassa målchanser. Bortalaget hade desto fler chanser och kunde i den 35 minuten kunde sätta 0-1 genom Maja Bodin. Majas mål blev det ända i första halvleken som Örebro vann med 1-0.

Norrköping kom ut piggare i den andra halvleken men hade fortfarande hade de svårt att skapa några verkliga farligheter. Örebro spelade mycket på resultatet och satsade på kontringar, vilket man gjorde bra och kunde ta hem segern då det inte blev fler mål.

En ganska typisk återstarts match där Örebro klarar av det hela bäst vilket gjorde att man lämnade den negativa kvalplatsen och får lite andrum.

Nästa match spelar IKF Örebro den tionde september hemma på Behrn Arena mot IFK Kalmar.

Matchfakta IFK Norrköping vs KIF Örebro

• 35 minuten Mål, Maja Bodin 0-1.