KIF Örebro vann efter fin andra halvlek

By on 17 april, 2022

Under lördagen åkte KIF Örebro till Stockholm för att ta sig an IF Brommapojkarna i den tredje omgången av Damallsvenskan 2022.

Båda lagen hade inför matchen vunnit en av sina två matcher, där KIF vann mot Djurgården och BP vann mot Umeå.

Den första halvleken blev en ganska blek historia där KIF hade mest boll men saknade spets. BP satsade på ett omställningsspel vilket inte var särskiljt framgångsrikt. Första halvlek slutade 0-0.

I den andra halvlek började BP bra och pressade KIF till en början. Men KIF kom snabbt in i matchen igen och i den 67 minuten kunde man ta ledningen genom Amanda Rantanen. KIF fortsatte att dominera spelet och i den 70 minuten kunde Elli Pikkujämsä sätta 0-2 med ett fint skott i krysset. BP började nu forcera för att få till en reducering, men KIF höll emot bra och det dröjde till den 92 minuten innan hemmalaget kunde få in reduceringsbollen. Dock kom BP inte längre utan matchen slutade 2-1 till KIF.

En bra match på det hela taget för KIF som i den andra halvleken presterade ett riktigt bra spel. Nu hoppas jag att laget kan prestera samma spel som i andra halvlek i båda halvlekarna nästkommande match.

Nästa match spelar KIF Örebro den 20 april hemma på Behrn Arena mot Umeå IK FF.

Matchen slutade IF Brommapojkarna 1 – KIF Örebro 2.