KIF Örebro vann enkelt mot IFK Kalmar

By on 10 september, 2022

KIF Örebro tog sig an IFK Kalmar på bortaplan under söndagseftermiddagen, en match i de nedre regionerna i Damallsvenskan. I den senaste matchen stod man upp bra mot Piteå där man visade vilka kvalitéer man har, kvalitéer som man tog fram i dagens match när man vann enkelt mot IFK Kalmar.

De 15 – 20 minutrarna när Kalmar faktiskt såg ut som om att de hade något att sätta emot var det inget skönspel, under de första inledande minutrarna måste det ha slagits någon form av rekord i misstag, det var inte många bollar som gick som de skulle. När Kalmar började tappa i tempo kom Örebro till sin rätt och började sin dominans, i den 31 minuten kom lagets första mål. Inom loppet av tio minuter hade man gått upp i en tremålsledning, en ledning som man höll halvleken ut.

I den andra hann det bara gå två minuter innan Örebro utökade till en fyramålsledning efter ett riktig snyggt anfall, efter det såg det ut som om man ganska nöjde med ställningen och spelet mattades ut ordentligt. I slutet av matchen var det mer eller mindre gå fotboll, där inget av lagen mäktade med att göra några större intryck.

Matchen slutade med en ganska komfortabel vinst med 4-0 för KIF Örebro.

Örebros vinst gjorde att man tog sig upp en placering och man ligger på en nionde plats med en match mer spelad än jagande Djurgården, med sju omgångar kvar med möten med AIK på näst sista plats söndag 18 september och Umeå IK söndag 25 september ser det ljust ut. AIK ligger näst sist och går inte alls bra, Umeå ligger tredje sist och där finns det inte heller mycket kraft. Nu har Örebro hela 15 poäng ner till negativt kval, med 21 poäng så ska det vara klart. Att både AIK och Umeå ska vinna resterande matcher och Örebro tappa finns inte riktigt på kartan, men KIF måste självklart beta av lagen bakom.