KIF Örebro vann hemma mot Djurgården

By on 16 mars, 2024

Under lördagen tog KIF Örebro emot Djurgårdens IF hemma på ett kalt och regnigt Behrn Arena för den andra omgången av Svenska Cupen.

Örebro förlorade sin första match i Svenska Cupen  med 2-1 mot AIK och var nu tvungna vinna dagens match för någon som helst chans att gå vidare. Djurgården å andra sidan spelade oavgjort borta mot Hammarby och hade goda chanser att gå vidare vid vinst.

Den första halvleken började med ett stort bollinnehav från Djurgården som trots det inte skapade mycket. Örebro hade å andra sidan svårt att få till något konstruktivt spel när man väl hade bollen. I den 24 minuten kunde dock Djurgården ta ledningen 0-1. Efter målet fortsatte rulla på som innan men i den 45 minuten fick Örebros målvakt en tör och landade illa, men fortsatte, dock lätt haltande. Efter avbrottet med skadan på Clara Ekstrand så lyfte Örebro upp spelet och skapade sina farligaste chanser och i den 52 minuten kunde Molly Johansson kvittera 1-1. Första halvlek slutade 1-1.

Det var ett betydligt mycket piggare Örebro som kom ut till den andra halvleken och när man i den 65 minuten gjorde ett dubbelbyte så kom Nora Harnes Håheim in. Det skulle visa sig vara ett viktigt byte då hon i den 71 minuten kunde ge Örebro ledningen 2-1. Efter målet jobbade så klart Djurgården hårt för en kvittering, men bortalaget hade klara problem med sin offensiv och Örebro klarade av att freda sitt mål och vann matchen med 2-1.

En riktigt bra match från Örebros sida där man trots att man är i spelmässigt och målmässigt underläge i den första halvleken klarar av att vända matchen och vinna, nu har man satt sig själva i ett bra läge för gruppvinst när man möter Hammarby. Hammarby vann sin match mot AIK med 4-0.

Nästa match spelar KIF Örebro på bortaplan mot Hammarby IF söndagen den 24 mars.

Matchfakta KIF Örebro vs Djurgårdens IF

• 24 minuten Mål Djurgården, Olivia Ländin Sjöblom 0-1.
  • 45+7 minuten Mål Örebro, Molly Johansson 1-1.
  • 71 minuten Mål Örebro, Nora Harnes Håheim 2-1.

Matchen slutade KIF Örebro 2 vs Djurgårdens IF 1.